Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gerookte zalmmouse in komkommervorm

0 1.032

Ook dit is weer een hele leuke presentatie van een lekker hapje. Daarnaast is het ook erg lekker. Leuk op een feestje, met kerst, buffet, borrelhapje of als amuse.

  • komkommer-zalm2 komkommers
  • 400 gram gerookte Noorse zalm snippers
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • 3 eetlepels roomkaas
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels ananas blokjes, fijn (blik)
  • 1 eetlepels gesnipperde peterselie

Neem de keukenmachine, doe de gerookte zalm er in en maal fijn tot een pasta. Voeg de roomkaas toe, de crème fraîche en maak er een mengsel van. Breng op smaak met wat extra zout en peper naar eigen smaak. Schil de komkommers en snij ze in gelijke delen van zo’n 6 cm en hol ze uit. Neem een spuitzak, doe het mengsel er in en spuit ze vol. Afgarneren met een heel klein beetje ananas en peterselie. Dit staat niet alleen leuk, maar is ook nog eens vreselijk lekker.

Leuk en lekker als amuse, borrelhapje, voorgerechtje of op een buffet.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer