Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Geroosterde wortel met komijn; eenvoudige Griekse mezze

Geroosterde wortel met komijn – dit is een heerlijke en eenvoudige Griekse mezze (borrelhap) die je alleen maar in de oven hoeft te stoppen en die zowel jong als oud lekker vinden. Ook nog eens heel erg gezond. Met tips om een volledige Griekse mezzetafel neer te zetten.

0 1.055

Geroosterde wortel met komijn; eenvoudige Griekse mezze – Mezzes (of mezzedes) zijn kleine gerechtjes uit de Griekse en Midden-Oosterse keuken die bij wijze van borrelhap of voorgerecht worden geserveerd. Iedereen kent de gevulde wijnbladeren (dolmas) en de tzaziki vast wel, maar er is nog veel meer te ontdekken. Zoals deze heerlijke geroosterde worteltjes bijvoorbeeld.

Maak eens een lekkere Griekse mezzetafel!

Een Griekse mezzetafel is gemakkelijk te maken. Olijven, stukjes feta, tza(t)ziki, dolmas, gegrilde groenten, zoals gegrilde aubergine, courgette en/of paprika’s, misschien wat gamba’s in de knoflookolie gebakken, een lekker stukje brood erbij om de tza(t)ziki in te dippen, deze geroosterde wortel met komijn erbij en klaar is kees. Serveer er een lekker wijntje bij en je kunt een heel eind de avond door.

Een mezze is niet compleet zonder een aantal lekkere groentegerechten. Wat dacht je van deze wortel geroosterd in de oven met komijn en een snuf kaneel? Hier een recept om deze hartige worteltjes zelf te maken.

Geen knoflookolie in huis? Gebruik dan gewone olijfolie en voeg dat een beetje knoflookpoeder aan toe of knijp een teentje knoflook uit, laat dat even in de olie trekken en zeef de olie na een kwartiertje.


Geroosterde wortel met komijn; een eenvoudige Griekse mezze

Voor 4 personen:

  • 300 gram wortelen
  • 1 tl. gemalen komijn
  • ½ tl. kaneel
  • zout & peper
  • 4 el. knoflookolie

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schrap de wortelen desgewenst ef schil ze met een dunschiller. Snijd de wortelen in schuine stukjes. Bestrooi deze met de komijn, kaneel en een flinke snuf zout en peper. Besprenkel met de knoflookolie. Afhankelijk van de dikte van de wortelen rooster je ze eerst een uur. Kijk of ze gaar zijn. Nog niet? Dan nog even wat langer in de oven.

Warm zijn ze het lekkerst, maar op een warme zomeravond kun je ze ook gerust lauw eten.

Geniet!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer