Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gesmoorde venkel met geitenkaas

Venkel een geitenkaas, een uitgesproken combinatie dat je als bijgerechtje met trots op tafel kunt zetten.

  • 4 venkelknollen (ca. 1200 gram)
  • zout
  • 50 gram boter
  • 2 partjes citroen
  • 150 gram zachte geitenkaas

Maak de venkelknollen schoon en snijd ze elk in 6 partjes. Hak wat van het venkelgroen fijn en houd het apart. Doe de venkelpartjes in een diepe pan, bestrooi ze met een theelepel zout, voeg de boter en de citroen toe en vervolgens nog 3 deciliter water. Breng het geheel aan de kook en smoor de venkel afgedekt in ca. 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de geitenkaas in kleine stukjes. Giet de venkel af, doe de geitenkaas erbij en warm het geheel nog een minuutje goed door. Strooi het achtergehouden venkelgroen er over en serveer direct.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Hannab zegt

    Heerlijk! Aanrader!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More