Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gestoofd varkensvlees met paprika en champignons

0 2.905

  • 600 gram nasi/bamivlees
  • 2 uien (zoete)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 250 gram champignons
  • 500 gram tomaten
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 dl bier (pilsener)
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • snufje zout
  • snufje peper

Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in grove stukken. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Bestrooi het vlees met de bloem en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend bruin. Bak de uien en de knoflook 3 minuten mee. Schep de paprika en de champignons erdoor en bak alles 5 minuten op een hoog vuur. Voeg de tomaten toe en breng alles aan de kook. Schenk het bier voorzichtig langs de kant van de pan bij het vlees en voeg de kruidnagels, de laurierbladen, zout en versgemalen peper toe. Stoof het vlees, met het deksel op de pan, op een laag vuur in ± 1 uur en 15 minuten helemaal gaar.

Serveer met aardappelpuree.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More