- 400-600 gram hamlappen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 laurierblaadjes
- 3-4 dl. groentebouillon
- peper
- zout paprikapoeder
- 1/8 liter zure room
- laurierblaadjes
Betrooi de hamlappen met de peper.
Pel en snipper de uien.
Fruit de uien en de knoflook in wat boter totdat ze glazig zijn.
Voeg de hamlappen toe en bak aan allebei de kanten bruin. Doe nu de laurierblaadjes erbij en de bouillon (eventueel eerst overtollig braadvet afgieten).
Laat dit met het deksel op de pan ongeveer 45 minuten zachtjes stoven.
Haal de hamlappen uit de bouillon en houd ze warm.
Zet het vuur hoog en laat de bouillon ca. 5-10 minuten inkoken.
Draai het vuur weer laag en roer de zure room en flink wat paprikapoeder erdoor. Niet meer laten koken.
Haal de laurierblaadjes uit de saus en maak op smaak af met zout en peper. Giet de saus over de hamlappen.
Vanavond dit recept gemaakt samen met witte rijst en broccoli. Was erg lekker! Ik had alleen de bouillon niet voldoende laten inkoken en had daardoor een erg dunne saus. Ik heb toen toch de saus even weer laten koken en er een beetje allesbinder in gestrooid. Daarna was de saus prima en de smaak ook nog steeds.
Leuk dat je het deelt Maza en wat zouden we toch moeten zonder allesbinders 😉 Ze kunnen blijkbaar maar mooi je maaltijd weer redden.