Recepten om zelf te maken



Gevuld ei met gerookte paling; luxe voorgerecht

Gevuld ei met gerookte paling; luxe voorgerecht

Gevuld ei met gerookte paling – Wellicht herken je het probleem, en mensen met kippen waarschijnlijk al helemaal. Wat doe je toch met teveel eieren. Zo is het idee voor dit recept ontstaan. Het was even zoeken naar een manier om de eieren smakelijk om te toveren tot een heerlijk gerechtje maar dat is gelukt. Een die je als klein voorgerechtje kunt serveren. Die hier als overheerlijk zijn bestempeld. En die wil ik natuurlijk graag met jullie delen.

Gevuld ei met gerookte paling

Voor 4 gevulde eitjes.

  • 1 klein koffiekopje couscous
  • 1 el. olijfolie
  • 250 ml. kippenbouillon
  • 4 eieren
  • 1 tl. bakboter
  • 125 gr. gerookte paling
  • Peper en zout
  • 1 el Roze zalmkaviaar
  • 1 el Zeewier Kaviaar
  • 1 takje Dille
  • Grof zeezout

Gevuld ei met gerookte paling


Vis online bestellen? Vis Winkel Online levert topkwaliteit vis met een uitstekende service binnen 24 uur bij jou aan huis. Bestel nu en zet morgen dit heerlijk visrecept op tafel.

Begin met het vullen van een klein koffiekopje met couscous en meet dit af in een maatbeker. Doe de couscous in een kom en meng met een eetlepel olijfolie. Voeg de dubbele hoeveelheid van de couscous aan kokende kippenbouillon toe. Bijvoorbeeld als je 120 ml couscous hebt, dan voeg je 240 ml. kippenbouillon toe. De couscous laten wellen en daarna losroeren met een vork.

Het ei voorzichtig breken (liefst) bovenaan en voorzichtig het ei verwijderen. Doe het eiwit met dooier van 2 eieren in een schaaltje. De schaal voorzichtig overvloedig spoelen met water zodat al het ei eruit gespoeld is.

Klop vervolgens het schaaltje met het ei van 2 eieren op en roerbakken tot roerei in een beetje bakboter. Niet droog bakken, maar zorg dat het smeuïg blijft. Dezelfde hoeveelheid couscous toevoegen aan het geroerbakte ei en kruiden met peper en zout.

Voorzichtig de eierschalen opvullen en op een schoteltje plaatsen met grof zout( zo blijft deze overeind staan). Doe stukjes gerookte paling op het ei zoals op de foto. De kaviaar van zeewier en zalmkaviaar  samen mengen en een theelepeltje bovenop de stukjes gerookte paling leggen. Werk het geheel af met een takje dille.
Tafel Lekker!


Meer over vergelijkbare onderwerpen
amuseeierenvisvoorgerechtVoorgerechtjes met vis

Koken van het seizoen



Je las: Gevuld ei met gerookte paling; luxe voorgerecht

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*