Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gevulde koeken bij de koffie, maak ze eens lekker zelf

0 621

Lekker toch, een gevulde koek bij de koffie. Je hebt ze in de supermarkt geloof ik al voor 39 cent. En ja, de bakker vraagt er een paar centen meer voor, maar een echte gevulde koek maak je toch lekker zelf?

  • 150 gram koude boter in stukjes
  • 1 ei geklopt en 1/2 ei geklopt apart
  • 200 gram bloem
  • 100 gram basterdsuiker
  • snufje zout
  • 200 gram amandelspijs
  • 6 witte amandelen

Roer bloem suiker en zout door elkaar in de kom, kneed de boter er zo snel mogelijk koel door. Doe er water bij als het te droog is. Verkruimel de spijs en prak er 1 heel ei door. Zet de oven op 175 graden C. Bestrooi het werk oppervlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van een halve cm dik. Steek er met een glas 12 rondjes uit. Leg 6 rondjes op de bakplaat, verdeel de amandelspijs erover. Houd de randjes vrij en bestrijk ze met water. Leg de andere deegrondjes erop en druk de randen dicht met een vork en druk in het midden een amandel. Bestrijk de koeken aan de bovenkant met los geklopt ei, zet ze in de oven en bak de koeken in 40 min. goudbruin.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer