• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, december 10, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Gevulde mini paprika’s (vegetarisch)

Pittig en romig tegelijk, mini paprika's gevuld met een pittige vulling van kaas en stukjes olijf

door Connie Derks
in Recepten, Voorgerecht
0
0
gevulde mini paprika-

Gevulde mini paprika’s – Pittig en romig tegelijk, mini paprika’s gevuld met een pittige kaasvulling en stukjes olijf.

Gevulde mini paprika’s een voorgerecht met pit

Mini paprika’s zijn door hun maat ideaal om te serveren als voorgerecht of als borrelhapje. Mini paprika’s zijn er in meerdere kleuren, het leukste is om zo veel mogelijk kleuren te gebruiken en per portie verschillende kleuren te gebruiken. Door ze te vullen met een heerlijke pittige kaasvulling met olijven krijg je een romig, maar toch ook pittig voorgerecht. Als je de felgekleurde hapjes op een bedje van rucola legt met eventueel nog een paar extra olijven erbij, heb je een smaakvol en origineel vegetarisch voorgerecht wat er geweldig kleurrijk uitziet. De gevulde mini paprika’s zijn ook perfect om als borrelhapje te serveren want ze zijn makkelijk zonder bestek te eten.

Even de oven in en uitdelen maar

Zoek je een origineel, smaakvol en vegetarisch voorgerecht wat makkelijk te maken is? Maak dan echt eens de gevulde mini paprika’s. Ze zijn goed vooraf te maken en hoeven op het laatste moment alleen nog maar 10 minuten de oven in om ze goed heet te laten worden en om de kaas te laten smelten. Wil je nog net een stapje verder? Zet ze dan op het laatste moment even onder een hete grill of brand ze af met een gasbrandertje. Door de kaas af te branden krijgen de gevulde mini paprika’s een lichte rooksmaak.

Brand de mini paprika’s af met een brandertje voor een lichte rooksmaak

gevulde mini paprika -m
Kleurrijke gevulde mini paprika’s (vegetarisch) waar iedereen trek van krijgt.

Vullen zonder knoeien

De gevulde mini paprika’s zijn klein en dat betekent dat ze iets lastiger te vullen zijn. Dit los je op door de vulling in een spuitzakje of boterhamzakje te doen. Knoop het dicht en knip er een puntje vanaf zodat er een opening ontstaat. Hiermee kun je de doorgesneden mini paprika’s makkelijk vullen. Doe ze niet te vol want tijdens het verwarmen zet de vulling iets uit, waardoor het erover kan lopen.

Paprika

Paprika; in alle kleuren van de regenboog!

Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!

Gevulde mini paprika's

Porties: 12 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 6 mini paprika’s = 12 stuks
  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 10 groene olijven
  • 1-2 ingelegde pepertjes
  • 1 eetlepel verse bieslook gesneden
  • zout naar smaak
  • 1/2 eidooier
  • chili of knoflookolie
  • rucola, koriander en olijven voor de afwerking

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevulde mini paprika’s:

Snijd de paprika’s doormidden, haal de zaden en de zaadlijsten eruit, maar laat het groene kroontje zitten. Besmeer de helften dun met een beetje knoflook of chili olie. Leg ze met de snijkant omlaag op een bakplaat en bak ze 10 minuten in een oven van 180 graden.

Maak ondertussen de vulling. Snijd 1 of 2 pepertjes naar smaak en de olijven in kleine stukjes (ze moeten straks door de opening van de spuitzak kunnen om te vullen). Meng 75 gram kaas met de roomkaas en de halve dooier. Voeg zout, olijven en pepertjes toe en knip er de bieslook boven. Roer alles door elkaar en doe de vulling in een spuitzakje.

Haal de plaat uit de oven. Wil je de gevulde paprika’s binnen een uur serveren dan kun je ze vullen, wil je ze later op de dag serveren laat ze dan eerst afkoelen voor je ze vult.

Vul de paprika’s met de vulling en bestrooi met de overgebleven geraspte kaas. Zet ze 10 minuten in een oven van 180 graden zodat de kaas smelt. Zet ze eventueel nog even onder een hete grill of brand ze af met een gasbrandertje. Dit mag maar is niet noodzakelijk.

Verdeel de gevulde mini paprika’s over 4 borden waarop je een paar blaadjes rucola hebt gelegd. Serveer met extra olijven en vers gebakken brood.

Maak je de gevulde mini paprika’s als borrelhapje, bestrooi ze dan met een paar blaadjes koriander voor je ze serveert.

Tafel lekker !!

DeelPin29TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bruine bonen met Zeeuws spek
Hoofdgerecht

Bruine bonen met Zeeuws spek

Gestoofde kip in een fruitige saus
Recepten

Gestoofde kip in een fruitige saus met amber bier

bonne femme
Hoofdgerecht

Bonne femme; een heerlijk eenpansgerecht uit de koekenpan

Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen
Maaltijdsoep

Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen

kerstster
Bakken

De kerstster een bijzonder variatie op de kerststol

Aardappelgratin met Romero
Bijgerecht

Aardappelgratin met Romero

Pannenkoek met ham en kaas
Pannenkoeken

Pannenkoek met ham en kaas; op z’n Italiaans

Hollands stoofpotje
Stoofschotel

Hollands stoofpotje; van runderlappen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Oud Hollandse broodjes Broodje Bal Gehakt
Specials

Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie

Superbekende Oud Hollandse broodjes. Heel simpel te maken en bij de juiste ingrediënten ook erg lekker! 3 x Oud Hollandse broodjes.

Check het recept of lees de info
Edammer kaas

Edammer kaas; over de hele wereld bekend!

kipfilet recepten

Kipfilet recepten en inspiratie

Desserts van schuimpjes

Drie desserts van schuimpjes; gooi overtollige eiwitten niet weg!

Recept in de picture

Bruine bonen met Zeeuws spek
Hoofdgerecht

Bruine bonen met Zeeuws spek

Zet eens een lekker eenvoudige Hollandse maaltijd op tafel. Bruine bonen met Zeeuws spek en stroop is heerlijk op een doordeweekse dag!

Check het recept of lees de info
Gestoofde kip in een fruitige saus

Gestoofde kip in een fruitige saus met amber bier

bonne femme

Bonne femme; een heerlijk eenpansgerecht uit de koekenpan

Handige kooktips

Mini pavlova schuimnestje om te vullen
Kookschool

Mini pavlova; schuimnestje om te vullen

Met wat eiwit en suiker maak je deze mini pavlova. Gebruik als nagerecht met ijs of gevuld met slagroom, bavaroise of vers fruit.

Check het recept of lees de info
Decoreren met zoetzure groenten

Decoreren met zoetzure groenten

Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Ton Stoffels op Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie
  • C.C.L.M. Geurts-Huijbers op Pannenkoek met groenten en kaas
  • Connie Derks op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Ester op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Connie Derks op Rode bietjes-haring salade
  • Connie Derks op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • Floor op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • V.Fikkert op Rode bietjes-haring salade
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen