Gevulde paprika uit de oven la Italiana – Deze gevulde paprika maken we op Italiaanse wijze met groenten die je daar zult tegenkomen. En voor extra smaak voegen we geitenkaas toe. Italië staat bekend om zijn Parmezaanse kaas en pecorino. Maar naast deze twee hele bekende kazen zijn er tal van andere kazen in Italië en zo ook geitenkazen in vele varianten.
Geitenkaas
Kaasmakers van geitenkaas maken heel veel verschillende soorten kazen. Verse en zachte kazen zijn voor een breed publiek toegankelijk omdat ze veelal mild van smaak zijn. Naast verse en zachte geitenkazen zie je ook hardere geitenkazen bij menig kaasspecialist en op de markt. Voor dit gerecht maak ik gebruik van geitenkaasbolletjes maar je kunt ook een vers geitenkaasje in stukjes snijden.
Paprika en de nachtschaden
Nachtschaden is een plantenfamilie waar de aardappel onder valt, maar ook paprika, aubergine en tomaat. Veel van de planten in deze familie geuren pas tegen de avond en een deel van deze plantenfamilie is giftig. Men vermoed dat daar de naam nachtschade vandaan komt. Aardappel is een echte knol maar de paprika, aubergine en tomaat zijn vruchtgroenten. Wij maakten daar dit gerecht, gevulde paprika uit de oven la Italiana, mee. Wat je als voorgerecht, bijgerecht of als tussendoortje kunt serveren.
Paprika; in alle kleuren van de regenboog!
Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!
Gevulde paprika uit de oven la Italiana
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 3 paprika's
- 3 tenen knoflook
- 1 ui
- ½ prei
- ½ bos bleekselderij
- ½ aubergine
- 14 cherrytomaten
- 100 gr. verse bolletjes geitenkaas
- Olijfolie
- Handvol basilicum + 6 blaadjes voor garneren
- Zout & peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gevulde paprika uit de oven:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snij de paprika doormidden, van de steel naar het kontje. Leg de halve paprika’s voor je neer. Snij eerst met een mesje de zaadlijst door. Trek deze er met de hand uit. De laatste randjes kun je goed met een lepel eruit halen. Kwast ze in met olie aan de binnenkant en buitenkant. Leg ze in een ovenschaal.
Pers of rasp de 3 tenen knoflook en snipper de ui. Snij de prei doormidden en was deze grondig zodat er geen zand meer in zit. Snij deze in halve ringen. Snij de bleekselderij in stukjes. Snij de halve aubergine in vier plakken. Snij de plakken een keer doormidden in de lengte en dan in stukken van 2 cm. Aubergine slinkt dus te fijn snijden is zonde. Op de foto zie je een voorbeeld van de gesneden stukjes. Snij de cherrytomaten in kwarten.
Zet een hapjespan op het vuur met een scheutje olijfolie, fruit de ui en knoflook aan en voeg de prei en bleekselderij toe. Fruit dit op matig vuur aan tot de ui glazig is maar laat de groenten niet bruin worden. Ze garen nog verder in de oven.
Voeg de aubergine en cherrytomaten toe en bak deze nog even mee. Snij ondertussen de basilicum fijn in reepjes. Doe de groenten in een kom met de basilicum en ¾ van de bolletjes geitenkaas. De overige bolletjes gebruiken we voor garneren. Breng het groentemengsel op smaak met zout & peper.
Vul de paprika’s met het groentemengsel. Vul eerst de helften helemaal en druk goed aan. Verdeel de rest er daarna overheen. Er mag best een kop op zitten. Het slinkt namelijk nog verder in. Doe de paprika’s in een ovenschaal en bak ze 25 minuten in de oven op 180 graden Celsius. Hou de bovenkant goed in de gaten. Als deze te donker wordt kun je het afdekken met zilverfolie.
Als de paprika wat zachter is geworden maar nog wel stevig is, is het klaar. Garneer het af met de overige bolletjes geitenkaas en met een blaadje basilicum.
Tafel Lekker!