Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gevulde Portobello; met Italiaanse smaken gevuld

Deze gevulde portobello’s zijn gevuld met heerlijke Italiaanse smaken die we kennen als caprese; namelijk mozzarella, basilicum en tomaat.

0 4.126

Gevulde Portobello; met Italiaanse smaken gevuld – De smaken van caprese kennen we allemaal wel; mozzarella, basilicum en tomaat. Smaken die perfect samen gaan en ieder gerecht een Italiaans tintje geven. Mij lijken het heerlijke ingrediënten om een portobello mee te gaan vullen en deze zo ook een beetje Italië mee te geven.


Portobello

Een portobello is niks meer en niks minder als een reuze (kastanje) champignon, meestal wordt alleen de hoed gebruikt welke een minimale doorsnee heeft van 12 cm. Let er bij het kopen van je portobello’s op dat ze mooi stevig zijn en goed bruin van kleur. Voor gebruik borstel je hem, net als bij champignons, met een zacht borsteltje schoon.

Gevulde portobello

Gevulde portobelloRecept voor 4 stuks

Verwarm de oven voor op 250 graden. Doe in een kommetje de olijfolie en knijp hierboven de knoflook uit. Roer even door en laat een uurtje staan zodat de olie de smaak van de knoflook kan aannemen. Leg de portobello met de hoed omhoog op je werkblad en kwast ze in met de knoflookolie, draai ze om en doe met de binnenkant van de portobello hetzelfde.
Halveer de bolletjes mozzarella en de tomaatjes. Verdeel deze over de portobello’s
Ik gebruikte een aluminium bakje om de portobello’s in te plaatsen je kunt ze echter ook gewoon op een bakplaat of in een ingevette ovenschaal leggen. Schuif de portobello’s in de oven en bak ze in 10 minuten gaar of totdat de mozzarella goed is gesmolten.
Doe de balsamicoazijn en de suiker in een pannetje en breng het aan de kook. Zodra het kookt vuur laag zetten en de saus laten indikken tot een stroperig geheel.
Snijd wat blaadjes basilicum fijn. Verdeel de stroop over de portobello’s en strooi er als laatste wat fijngesneden basilicum over.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer