Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gevulde snackpaprika met melted tuna

Makkelijk en heerlijk warm hapje, waarmee je naar eigen inzicht eindeloos mee kunt variëren. Past prachtig bij een tapas avondje!

0 1.345

Gevulde snackpaprika met melted tuna – Snackpaprika, ook heerlijk als warme tapa. In de supermarkt kun je tegenwoordig naast de snack-tomaatjes en snack-komkommertjes ook kleine paprika’s krijgen in een emmer onder de niet zo originele naam ‘snackpaprika’. Op deze wijze probeert een verantwoorde ouder zijn of haar kinderen nog iets van vitamines mee naar school te geven, maar je kunt er gelukkig ook nog andere dingen mee maken! Bijvoorbeeld gevuld als borrelhap. Dit keer geen traditionele tapas, maar gewoon een heerlijk hapje in Spaanse stijl, ondanks de Amerikaanse toevoeging.


Melted tuna

Melted tuna is typisch Amerikaanse broodbeleg: Beleg een boterham met tonijnsalade, cheddar en leg dat onder de grill. Het klinkt misschien een gekke combi, maar het is echt heel erg lekker.Voor een gezondere variant, kun je er ook nog gebakken prei of stukjes bleekselderij bij serveren. De hoogste tijd dus om deze beproefde combi eens als tapa uit te proberen.Houd je niet zo van tonijn? Je kunt de snackpaprika ook met iets anders vullen, bijvoorbeeld stukjes chorizo, of gekruid gehakt.

Gevulde snackpaprika met melted tuna

  • gevulde paprika melted tuna in de maak1 emmer snackpaprika’s
  • 2 el. olijfolie
  • 1 el. (sherry)azijn
  • 1 blikje tonijn
  • 1 flinke el. mayonaise
  • 1 el. verse bieslook
  • +/- 75 gr. gruyère of andere pittige smeltkaas
  • peper uit de molen

Snijd de paprika’s door tweeën, zodat je twee ‘bootjes’ krijgt. Bak de paprika in een brede koekenpan met de olijfolie op halfhoog vuur totdat ze zacht zijn en een beetje bruine vlekjes vertonen. Dan komen de suikers uit de paprika en wordt hij vanzelf wat zoeter. Blus even af met de azijn. Dat gaat even spetteren, niet schrikken. Als je geen grote pan hebt, kan het zijn dat je de paprika’s in twee porties moet bakken. Zet het vuur uit en laat de paprika’s wat afkoelen.

Zet de oven nu op 200 graden en leg een vel bakpapier op en bakblik. Prak de tonijn met een vork fijn en meng de tonijn met de mayonaise, peper en kleine stukjes bieslook. Rasp de kaas met een grove rasp. Vul nu iedere paprika met een beetje tonijnmengsel en bedek met een theelepeltje kaas. Leg alle paprikaatjes op het bakblik en bak vervolgens nog ongeveer 7 à 8 minuten in de oven. Heerlijk!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer