- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Gevulde Spitskool, vers uit je moestuin

Gevulde spitskool. De spitskool is groot genoeg om geoogst te worden! De gemiddelde kool is zo groot dat je er wel drie dagen van kan eten. Ik begin met de buitenkant en dit recept is perfect voor die buitenste bladeren.


Ingrediënten voor 4 personen

Bereiding voor Gevulde Spitskool

Kook de risottorijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de koolbladeren ongeveer 10 minuten in ruim water tot ze halfgaar zijn.  Je kunt dit in porties doen afhankelijk van het formaat van de pan. Spoel de bladeren onder de koude kraan en dep ze droog.

Verhit de oven tot 180 graden. Voeg de pijnboompitten, ricotta, helft van de parmezaanse kaas,  kruiden, knoflook, zout en peper en het rijstmengsel door elkaar en meng alles. Leg een voorgekook koolblad op het werkblad en snijd er een grote rechthoek van. Leg een portie rijstvulling op het koolblad en rol het op zodat het pakketjes van gelijke grootte worden.

Leg de rolletjes tegen elkaar aan in een ovenschaal. Eventuele ruimte die over is tussen de pakketjes kun je vullen met afsnijdsels van de koolbladeren.

Klop de wijn, bouillon, suiker, olijfolie en royaal zout en peper door elkaar. Schenk dit mengsel over de kool en zet de schaal in de oven. Bak hem 40 minuten totdat vrijwel alle vloeistof is verdampt. Strooi de overgebleven Parmezaanse kaas over het gerecht en bak het tot 10 minuten en bak het nog 10 minuten totdat de kaas gesmolten en goudbruin is. Neem de schaal uit de over en laat de rolletjes voor het opdienen nog 5 minuten rusten.