Gevulde tomaten op Toscaanse wijze. Verse tomaten zijn niet alleen gezond, maar ook heel erg lekker. Dit is een uitstekend bijgerecht bij veel Italiaanse gerechten, maar het is ook een prima lunchgerecht. De vulling is hoog op smaak gebracht met een klein beetje truffelolie, Parmezaan en verse Italiaanse kruiden. Het dakje van Mozzarella maakt ze dan ook nog lekker romig. Kortom hiermee heb je de Italiaanse zon op je bord dus geniet er maar van.
- 12 flinke verse tomaten
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (fijn)
- Roomboter
- 2 el olijfolie
- Zeezout
- Zwarte peper
- 300 gr couscous
- Truffelolie (scheutje)
- ½ ltr tomatensap
- 100 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 bol buffel Mozzarella
- 1 takje verse tijm
- 2 bosjes verse basilicum
Was de tomaten en snijd er een dakje af. Hol hem voorzichtig uit en bewaar de helft van het vruchtvlees voor de vulling. Verspreid de andere helft in een met boter ingevette ovenschaal. Snipper de ui en de knoflook en bak dat gaar in de olijfolie. Doe de helft van dit ook in de ovenschaal bij het overige vruchtvlees. Couscous in de pan bij de andere helft van de knoflook en de ui, voeg de overige helft van het vruchtvlees toe. Op smaak brengen met zout en peper, tomatensap erbij, Parmezaanse kaas toevoegen en flink doorroeren. Verse tijm en basilicum fijn hakken en toevoegen. Klein scheutje truffelolie erbij, goed proeven en eventueel nog wat peper en zout erbij. Laat dit ongeveer in 15 minuten goed gaar worden. Tomaten in de ovenschaal, vullen met de vulling en toedekken met schijfjes buffel Mozzarella. Zet de ovenschaal nu 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Dit is echt verschrikkelijk lekker en zijn de perfecte smaken van de zonnige Italiaanse keuken.