De tropical versie van onze oer hollandse spruitjes. Een gerecht dat vooral kinderen lekkerder zullen vinden door de frisse en fruitige smaak van de banaan.
- 500 gram spruitjes
- 200 gram champignons
- 2 bananen
- 1 prei
- 400 gram kipfilet
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 3 eetlepels olie
- zout en peper
- 125 ml crème fraîche
- 2 eetlepels cashewnoten
- bieslook
Bereidingswijze:
De kipfilet in reepjes snijden en bestrooien met paprika poeder. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Borstel de champignons en snijd ze in plakjes. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Verhit de olie in een wok en bak hierin de kipreepjes al omscheppend ca. 2 minuten. Neem de kipreepjes uit de pan en roerbak de prei en de spruitjes ca. 4 minuten. Voeg de plakjes champignons toe en doe de kip er weer bij. Roerbak dit nog ca. 2 minuten.
Breng het geheel op smaak met zout en peper en roer de crème fraîche erdoor. Laat het gerecht nog ca. 3-4 minuten op een laag vuur doorwarmen. Warm de plakjes banaan nog even mee. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de cashewnoten en de fijngeknipte bieslook. Serveer deze wokschotel met aardappelpuree
Ik ben heeeel benieuwd: voor hoeveel personen is dit?
We zijn ook erg benieuwd wat je er van vond. Laat je ons dat nog weten? Je kunt er goed met z’n viertjes van eten.