Gezonde muffins met speltvlokken en gehakte noten mengeling – Waarom zouden we de dag eens niet starten met een heerlijk muffin ontbijt. Je kunt ze een dag van te voren maken, bewaart ze vervolgens droog in een koektrommel en de volgende ochtend lekker genieten zonder je nog verder druk te hoeven maken.
Maar ook als tussendoortjes zijn ze een zaligheid. Door de gehakte noten te vervangen door blauwe bosbessen zijn ze nog smeuïger of vervang de noten door chocolade, hoewel de muffin dan niet meer zo gezond is natuurlijk.
Waarom gebruiken we spelt ? Omdat spelt licht verteerbaar is, het veel eiwitten bevat en 100% natuurlijk is. Het wordt gemaakt uit de volledige speltkorrel en wordt koud geplet.
En voor iedereen die dacht dat alleen ik muffins voor Lekker Tafelen heb staan bakken, jullie hebben het mis. Kijk hier maar eens naar nog veel meer lekkere muffin recepten.
Let erop dat je de muffins niet in de koelkast bewaart, daar drogen ze van uit
Gezonde muffins met speltvlokken en gehakte noten mengeling
- 125 g gemalen speltvlokken
- 125 g gemengde noten
- 1 banaan
- 2 eieren
- 125 ml melk
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- snufje zout
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el agave siroop
De oven verwarmen we voor op 170° C.
Maal de bio speltvlokken in de blender fijn en hak de noten in grove stukken. Voeg aan de gemalen speltvlokken, de banaan, de eieren, het bakpoeder en de melk toe, en meng dit in de blender goed door elkaar. Als je een smeuïge massa hebt doe je er de agave siroop, de kaneel, het zout en de zonnebloemolie bij. Schep de gehakte noten er met een spatel voorzichtig doorheen.
Zet cupcake papiertjes in een muffinvorm en verdeel het beslag over de vormpjes.
Zet in de voorverwarmde oven en bak ze goudbruin af gedurende een 30 tal minuten. Controleer op gaarheid met een saté prikker.
Tafel lekker !
Wanneer voeg je de eieren toe?
Hoi Iris je mag de eieren er gelijk met de banaan en de melk aan toevoegen.