- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Gezonde pizza met courgette bodem

Gezonde pizza met courgette bodem – Wil je wel pizza eten, maar het toch wel een beetje gezond houden, dan is deze pizza de oplossing. In plaats van een pizzadeeg te maken improviseren we een bodem van gezonde groenten. Ik doe het vandaag met courgette maar het kan ook gerust gedaan worden met pompoen, pastinaak, bloemkool of eender welke harde groenten. Als je ze maar kunt raspen.

Dit is zeker een leuk gerechtje voor in het weekend, omdat de courgette flink wat vocht moet verliezen en dat duurt een aantal uur. En willen jullie eens experimenteren met een andere groente dan courgette, laat me dan weten of het goed gelukt is.

Gezonde pizza met courgette bodem

Voor 4 personen

Voor de tomatensaus

Rasp de courgette grof en doe in een vergiet. Strooi er wat zout over en meng met de courgetterasp. Laat ongeveer 15 minuten staan. Knijp hierna het overtollige vocht eruit. Zet de courgette in vergiet in de koelkast en laat nogmaals enkele uren staan. Je zult nog versteld staan hoeveel vocht er nog uit komt. Ik heb het vroeg in de ochtend gedaan om de pizza ‘s avonds klaar te maken.

Is de courgette het vocht kwijt, meng deze dan met de kaas en de de eieren.
Verwarm de oven voor op 180 ° C. Leg op een bakplaat bakpapier en stort hierop het courgette mengsel . Strijk uit tot een dikte van een halve centimeter. Bak gedurende een 25 minuten af in de oven.

Maak ondertussen een snelle tomatensaus door het sjalotje, het knoflookteentje en de tomaten afgekruid met peper, zout, tijm en oregano te laten stoven tot een compacte saus.
Snij de paprika in fijne reepjes en stoof ze al dente. Bak de chorizo in de pan.
Bestrijk de courgette bodem met de tomatensaus. Leg willekeurig de paprika reepjes, de chorizo plakjes en de in plakken gesneden mozzarella op de pizza.
Schuif nog de pizza nog een minuut of 10 in de oven tot de kaas gesmolten is.

Serveer met een groene salade.

Tafel lekker!