• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, maart 6, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Gezonde(re) bananenpancakes met spek en maple syrup

door Redactie
in Ontbijt en lunch, Pannenkoeken, Recepten
0
2
Gezondere bananenpancakes met spek en maple syrup

Bananenpancakes

Gezonde(re) bananenpancakes met spek en maple syrup

American pancakes zijn, in al hun verschijningsvormen, helemaal hot.  Van klassieke pancakes tot extra gezonde varianten, alles komt voorbij. Er zijn ongetwijfeld pancakes die gezonder zijn dan deze exemplaren, maar wat mij betreft is dit recept een ideale combinatie van gezonde ingrediënten die resulteren in een pancake die heerlijk decadent smaakt. Traditioneel worden pancakes als ontbijt gegeten. Het is wat meer werk dan een kommetje muesli, maar in het weekend vind ik dit echt de moeite waard! Het is zeker een stevig ontbijt, maar voorafgaand aan een winterse strandwandeling is dat natuurlijk geen probleem.

Maple syrup

Het lekkerste bij pancakes is natuurlijk echte maple syrup (ahornsiroop). Ja, die is vaak behoorlijk aan de prijs, maar als je bedenkt hoe het gemaakt wordt, is dat niet raar. Maple syrup is het ingekookte sap van de Amerikaanse esdoorn, dat in het voorjaar uit de stam getapt wordt. De boom in kwestie moet ook nog eens minstens 30 jaar oud zijn. Al met al is het een behoorlijk arbeidsintensief proces, en vervolgens moet het spul ook nog de Atlantische Oceaan over, dus het is niet vreemd dat maple syrup wat duurder is. Het is wel gezonder dan suiker, omdat de glycemische waarde lager is. Alle reden om echte maple syrup over deze pancakes te gieten dus!

  • 1 banaan
  • 120 ml melk
  • 75 gram volkorenmeel
  • 1 ei
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 6 plakjes ontbijtspek

Begin met het spek: bak dit tot het bruin en krokant is, en laat het vervolgens uitlekken op keukenpapier. Ga vervolgens aan de slag met het beslag: prak de banaan fijn in een kom. Pak vervolgens de handmixer erbij en voeg de melk, het meel, het ei en het bakpoeder  toe. Klop met de handmixer tot je een dik beslag hebt. Klop zo kort mogelijk, een paar klontjes zijn niet erg. 

Gezondere bananenpancakes met spek en maple syrup - in de panVerhit in een koekenpan een klein klontje boter of een scheutje olie (net wat je zelf fijn vindt) en maak drie hoopjes beslag. De hoopjes vloeien vervolgens vanzelf uit tot kleine pannenkoekjes. Hoeveel beslag je per hoopje moet gebruiken is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je koekenpan, maar probeer in ieder geval te voorkomen dat de pancakes elkaar raken.

Bak de pancakes vervolgens op middelhoog vuur. De pancakes zijn klaar om om te draaien als er bovenop belletjes verschijnen (zie foto). Het is belangrijk om de pancakes echt pas om te draaien als je die belletjes ziet. Doe je het eerder, dan loop je het risico dat je een kledderige beslagbende krijgt. Bovendien heb je dan kans dat de binnenkant van de pancakes niet goed gaar wordt, met alle risico’s van dien. Na het omkeren bak je de pancakes nog 1 à 2 minuten, tot de onderkant mooi bruin is.

Stapel de pancakes vervolgens op een bordje op, leg het spek er bovenop en overgiet het geheel met maple syrup naar smaak.

Een citrussalade is hier ook erg lekker bij!

 

 

Tags: Fruit - Banaan
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Griekse yoghurt met gekarameliseerde banaan en walnoten
Nagerecht

Griekse yoghurt met gekarameliseerde banaan en walnoten

Bananencake met kokos en chocolade
Cake

Bananencake met kokos en chocolade

bananenbootjes
Nagerecht

Bananenbootjes, zoet en plakkerig maar lekker

bananenijs
Nagerecht

Bananenijs; supergezond en lekker romig

Havermout met appel, noten en specerijen
Ontbijt en lunch

Havermout met appel, noten en specerijen

Reacties 2

  1. Em van Em’s Real Food says:
    7 jaar geleden

    Leuk om te horen, eet smakelijk alvast!

    Beantwoorden
  2. Kim says:
    7 jaar geleden

    Helemaal leuk! Ik ben dol op stevige ontbijtjes, deze zal zeker de revue passeren!

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Mango
Specials

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...

Lees verder
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Nieuwe recepten

gyros zelf maken 5665
Vleesgerechten

Gyros zelf maken doe je zo

Gyros zelf maken van schouderkarbonade. Hoe leuk is dat? Geef de Gyros lekker je eigen smaken mee. Natuurlijk helpen we...

Lees verder
tzatziki

Tzatziki; Zo maak je gegarandeerd de lekkerste

bloemkool curry

Bloemkool curry met champignons en lente-ui

Handige kooktips

gyroskruiden
Kookschool

Gyroskruiden

Het voordeel van het zelf maken van specerijen mengsels is dat je er je eigen smaak aan mee kunt geven....

Lees verder
Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Ravioli maken benodigheden

Ravioli maken

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Connie op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Wim Steinbusch op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Iris op Nasi Goreng; authentiek recept
  • Linda op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Saskia op Koffiedik kijken met de DIY Mushroom farm kit
  • Johan Souman op Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie
  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen