Asperges vooraf in een glas geserveerd met een rijke combinatie aan verse smaken. Dat is verwennen of genieten!
- 500 gram witte asperges
- 100 gram champignons
- 1 perssinaasappel, uitgeperst en gezeefd
- 2 rijpe handperen (bijv. conference), geschild
- 100 gram gekookte yorkham, in reepjes
- 1 tomaat
- 4 eetlepels mayonaise
- 125 ml. slagroom
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden. Kook 15 min. in ruim water. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Doe ze met 4 el sinaasappelsap in een schaal, schep om en laat 10 min. op een koele plaats staan. Giet de asperges af en laat afkoelen. Snijd in plakjes van ca. 1 cm. Snijd de peren in parten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Voeg de asperges, peer en ham aan de champignons toe. Breng op smaak met peper en zout en schep voorzichtig om. Snijd de tomaat kruislings in en dompel 20 sec. in kokend water. Neem eruit en laat afkoelen. Pel het vel eraf. Halveer de tomaat, verwijder zaadjes en vocht. Snijd 1 helft in blokjes. Druk de andere helft door een zeef en meng met de mayonaise. Voeg peper en zout naar smaak toe. Klop de slagroom bijna stijf. Spatel met 1 el sinaasappelsap door de tomaatmayonaise. Verdeel de asperges over 4 wijde glazen of coupes, schep in elk glas / coupe 2 1/2 el saus en garneer met tomaat.