Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Glühwein voor innerlijke warmte

De nostalgie van de Hollandse Kerst en de stalletjes langs de ijsbaan of op de kerstmarkten.Uiteraard bepaald ook de wijnkeuze de smaak van je wijn.
Warme Gluhwein

  • 1/2 sinaasappel
  • 1/2 citroen
  • 1 fles rode wijn
  • 2,5 dl water
  • 4 kruidnagelen
  • stukje pijpkaneel
  • 100 gr suiker

Eén fles rode wijn verwarmen en daar de d 1/2 deciliter water bij doen. Let op, de wijn mag niet koken!!! Snijd dan de sinaasappel en de citroen in schijfjes, verwijder eventuele pitten en doe de citrus schijfjes in de wijn. Voeg dan de kruiden en de suiker toe en breng het geheel tegen de kook. Laat het geheel een kwartiertje zachtjes trekken. Schenk de wijn door een zeef en ga genieten!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More