Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gnocci à la minute met rucola en spekjes

Gnocci à la minute met rucola en spekjes. Een heerlijk snel gerecht boordevol smaak waar je iedereen een plezier mee doet.

Gnocci à la minute met rucola en spekjes – Voorgesneden spekjes. Typisch een product om te gebruiken als je haast hebt, want het zelf snijden van spek – hoe meditatief ook – neemt toch weer een paar minuten in beslag. En haast had ik. Tussen kwart over zes en half zeven moest iets op tafel komen. Graag maak ik dan iets met pasta klaar, of in dit geval gnocci. Bijkomend voordeel: ze hoeven maar ongeveer één minuut te koken. Dat scheelt dus ook weer een paar minuten. Maar – ondanks de haast – het moet wel lekker zijn. En dat is dit gerecht beslist! Goed, we gaan presto, presto, aan de slag!

Gnocci à la minute met rucola en spekjes

Gnocci met rucola en spekjesVoor 2 personen:

  • 1 pak gnocci (te vinden bij de pasta afdeling van uw supermarkt)
  • 1 pak gesneden magere spekjes
  • 1 zak rucola
  • 2 (roma)tomaatjes of een bakje mini-tomaatjes
  • een scheutje room
  • een scheutje truffelolie
  • een stukje Parmezaanse kaas
  • peper

Zet water aan de kook voor in de pan (met de waterkoker gaat dat sneller).
Zet een koekenpan op het vuur en zet op een half hoog vuurtje.
Doe, zodra de pan warm is, de spekjes in de koekenpan en bak een paar minuten.
Was ondertussen de rucola wassen en slinger de blaadjes droog met een slacentrifuge.Snijd, als je geen mini-tomaatjes gebruikt, de tomaten in blokje.
Doe de gnocci in het kokende water. Ze zijn gaar als ze boven komen drijven (en dat duurt maar een paar minuten).

Rasp ondertussen de parmezaanse kaas.
Doe wat room en truffelolie bij de spekjes. Zet het vuur nu uit.
Schep de bovengedreven gnocci met een schuimspaan bij de spekjes. Zodra alle gnocci eruit zijn, de pan leeggieten en de rucola in de pan doen (vuur mag uit, en de rest er weer bij). Even omhusselen met een pollepel en opscheppen met de kaas, een paar draaien van de pepermolen en misschien nog een slingertje truffelolie.

Voilà buon appetito!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant
  1. Mir zegt

    Lekker!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X