1 rode paprika
1 courgette
250 gram tomaten
2 teentjes knoflook
2 eetlepels pijnboompitjes
12 ontpitte zwarte olijven
8 eieren
6 eetlepels melk
2 eetlepels fijngehakte verse basilicum
30 gram boter of margarine
4 eetlepels olijfolie
zout en peper
wat takjes basilicum om te garneren
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes. Snijd de courgette in grove stukken en de tomaten in vieren. Halveer de olijven.
Verhit de olie in een grote koekenpan, roerbak hierin de paprika ca. 2 minuutjes op hoog vuur tot de paprika’s zacht worden. Voeg de courgette toe en bak deze kort mee. Roer de tomaten en de uitgeperste knoflook er door. Bak het geheel nog even goed door. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan zonder boter. Voeg de geroosterde pijnboompitjes met de olijven en de kruiden toe. Klop de eieren los met de melk, basilicum en een beetje zout en peper. Smelt boter in een koekenpan en doe het eimengsel in de pan. Bak tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Lepel de groenten op de ene helft van iedere omelet en vouw ze dan dicht. Snijd ze in tweeën en doe elke portie op een bord. Garneer met basilcum en geef er warm en grof volkoren brood bij.