Uit je werk, geen tijd, geen energie meer, maar dan wil je toch wel lekker eten? Tenminste we nemen aan dat je even lekker achterover wilt leunen aan de eettafel om te genieten van een welverdiende maaltijd. Tenslotte heb je die energie weer nodig voor morgen. Pastagerechten lenen zich dan uitstekend. Terwijl je de pasta kookt maak je de saus en in dit geval zit je 15 minuten later te genieten.
- 500 gram pasta naar keuze
- 1 eetlepel boter, ongezouten
- 1 grote sjalot, gesnipperd
- 2 dl. kippenbouillon
- 250 gram gorgonzola, verkruimeld
- 50 gram Parmezaanse kaas, rasp of schilfers
- 50 gram pijnboompitten, licht geroosterd
- handje verse peterselie
Kook de pasta zoals je dat altijd doet (tip). Verhit ondertussen 1 eetlepel boter in een pan. Fruit hierin het gesnipperde sjalotje in ca. 1 minuut glazig. Voeg de kippenbouillon toe en laat op hoog vuur tot de helft in koken. Zet het vuur laag en roer er de verkruimelde gorgonzola door. Roer tot een gladde, dikke saus ontstaat. Giet de pasta af en doe over op 4 borden. Giet de warme gorgonzola saus over de pasta en garneer met de Parmezaanse kaas, de pijnboompitjes en de peterselie.
Tip: Deze gorgonzola saus kleurt prachtig op groene tagliatelle.
De saus hoort niet heel dik te worden Nadia, maar deze hoort ook niet heel vloeibaar te zijn. Je hebt twee opties: De bouillon langer laten inkoken dan je al deed of een beetje bloem toevoegen aan de gesmolten boter (goed roeren) en dan de kippenbouillon toevoegen. De laatste is mogelijk het meest effectief. Laat je weten of het zo gelukt is?
Bedankt voor deze leuke serie recepten voor een smakelijke pastasaus!
Gisteren de Bolognese gemaakt. Was een succes! Mijn dochtertje van 2 wilde nog meer ‘soep’ (had de deksel erop laten zitten dus het was niet ingedikt).
Nu heb ik de gorgonzola gemaakt. Deksel eraf, maar hij is erg vloeibaar. Klopt dat?