- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Gorgonzola pastasaus in 15 minuten

Uit je werk, geen tijd, geen energie meer, maar dan wil je toch wel lekker eten? Tenminste we nemen aan dat je even lekker achterover wilt leunen aan de eettafel om te genieten van een welverdiende maaltijd. Tenslotte heb je die energie weer nodig voor morgen. Pastagerechten lenen zich dan uitstekend. Terwijl je de pasta kookt maak je de saus en in dit geval zit je 15 minuten later te genieten.

Kook de pasta zoals je dat altijd doet (tip). Verhit ondertussen 1 eetlepel boter in een pan. Fruit hierin het gesnipperde sjalotje in ca. 1 minuut glazig. Voeg de kippenbouillon toe en laat op hoog vuur tot de helft in koken. Zet het vuur laag en roer er de verkruimelde gorgonzola door. Roer tot een gladde, dikke saus ontstaat. Giet de pasta af en doe over op 4 borden. Giet de warme gorgonzola saus over de pasta en garneer met de Parmezaanse kaas, de pijnboompitjes en de peterselie.

Tip: Deze gorgonzola saus kleurt prachtig op groene tagliatelle.