Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Goulash op eigen wijze

Goulash op eigen wijze – GoulashGoulash is echt een verwarmend gerecht, vol van smaak en lekker kruidig. Er zijn vele recepten voor goulash, iedere kok heeft wel weer een andere versie. Deze goulash heb ik een beetje bij mijn schoonvader afgekeken. Hij stond bekend om zijn goulashsoep, wat in feite bijna hetzelfde is als goulash. Mijn schoonouders hadden een restaurant en later een chauffeurscafé. Het recept van de goulash en het soeprecept verhuisde mee. De mensen kwamen van heinde en ver voor zijn soep. Deze was rijkelijk gevuld met rundvlees en er zat een flinke slok rode wijn in wat het vlees super mals maakte. Ik kan hem helaas het precieze recept niet meer ontfutselen maar deze komt naar mijn idee dicht in de buurt.

Probeer het ook maar eens zelf te maken. Je kent dit gerecht vast ook uit de wintersport keukens.

Goulash

Stoofschotel voor 4 tot 6 personen

2015-01-13 15.32.19Voor een lekkere volle pan krachtige goulash heb je nodig:

  • 1 kg runderpoulet of riblappen (rundvlees)
  • 4 uien
  • 3 rode paprika’s
  • 4 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 250 gram champignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • 300 gram rode wijn
  • blik tomaten stukjes
  • 1-2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter of olie

Laat als eerste het vlees minimaal een uur op kamer temperatuur komen. Snij de riblappen in grove stukken. Snij de uien en de paprika grof. Snij de champignons in plakjes. Verwarm de boter of de olie in een pan met dikke bodem. Laat de boter goed heet worden. Bak het vlees rondom goed bruin en haal het uit de pan. Bak in de pan de uien bruin, voeg eventueel iets boter toe. Doe er de paprika bij en bak deze kort mee. Pers de knoflook boven de ui en de paprika en voeg de beide paprika poeders toe. Bak eventjes kort door. Voeg er de wijn en de tomatenblokjes aan toe en breng aan de kook. Doe er nu het vlees en de champignons bij. Ris de tijm erboven en doe er de laurier en zout en peper naar smaak bij. Laat dit alles minimaal 2 uur zachtjes pruttelen tot het vlees zacht is. Laat nu een half uur de deksel van de pan zodat het een beetje in kan koken. Maak een papje van de bloem met een beetje water, zorg dat er geen klontjes in zitten. Schud beetje bij beetje het bloempapje al roerende bij het vlees totdat het de juiste dikte heeft. Laat nog 5 minuten doorkoken en breng de goulash verder op smaak met peper en zout naar wens.

Heerlijk met rijst of aardappelpuree

Heb je over? dan kun je er makkelijk een goulash soep van maken . Voeg er runderbouillon aan toe en bind bij met een papje van bloem met water tot de gewenste dikte. Laat wel nog 2 minuutjes doorkoken omdat de bloem moet garen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 Reacties
  1. MAJA Quak zegt

    Heb kort geleden de kip prei knoflook en crumbels bereid env we vonden het heerlijk voor herhaling vatbaar.
    Hartelijk bedankt voor het recept we zijn er weer blij mee!!
    Hartelijke groetjes maja

  2. Hendrik zegt

    Je bent het theelepeltje karweizaad vergeten. Een must in Goulash!

    1. Connie zegt

      Dit is een recept naar eigen wijze 😉 Karwij is vrij uitgesproken van smaak en niet iedereen heeft het in huis. Maar de liefhebbers kunnen het er gerust bij doen.

  3. mark zegt

    hoi welk chauffeurs cafe was dit gr mark

    1. Lekker Tafelen zegt

      Wat is de vraag precies Mark?

    2. connie zegt

      hoi Mark, dit was chaufeurscafe het Ven in Venlo

  4. corbison zegt

    Deze is lekker gemaakt volgens recept en volgende dag nog lekkerder. Is een goede maaltijd voor de winter met rijst en stokbrood

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.