Groene gazpacho met Hollandse garnaaltjes – De gazpacho is misschien wel één van de bekendste koude soepen die er is, deze Spaanse soep eet je het liefst ijs- en ijskoud. De rode versie van deze soep uit Andalusië is de bekendste met wat verse ingrediënten zoals tomaat, knoflook, paprika en komkommer draai je in no-time een heerlijke gazpacho klaar in je blender. Vandaag ga ik echter voor groen, dé kleur van het voorjaar, maar ook de kleur van komkommer, avocado en (groene) paprika enkele van de ingrediënten die ik gebruik in deze overheerlijke, groene gazpacho.
Recepten met Hollandse garnalen
Kleine garnaaltjes met een heerlijke, romige, zoete smaak. Lekker Tafelen heeft de lekkerste recepten met Hollandse garnalen verzameld!
Komkommer, fris, gezond en vooral lekker!
Komkommer, een heerlijke groente, die je overal voor kunt inzetten. Niet alleen als snack of salade, maar ook op verrassende andere manieren!
Groene gazpacho met Hollandse garnalen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 komkommer
- 1 avocado
- 2 groene paprika’s
- 2 stengel lente-ui
- 2 tenen knoflook
- 1 tl gedroogde dille
- 1 el olijfolie
- sap van 1 citroen
- 50 ml water
- 2 sneetjes oud wit brood
- 100 gram Hollandse garnalen
- 8 sprieten bieslook (voor garnering)
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je groene gazpacho:
Snijd de komkommer in kleine stukjes (houd een klein beetje achter voor de decoratie later), ontvel de tenen knoflook en snijd ze fijn. Snijd van het brood de korstjes en snijd in stukjes. Verwijder de wortels van de lente-ui en snijd de lente-ui in ringetjes, ook het groen. Ontpit de avocado en lepel het vruchtvlees uit de schil. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd de paprika’s in kleine stukjes. Doe nu de komkommer, de knoflook, de lente-ui, de avocado, het brood en de paprika in de blender. Doe hierbij de dille, de olijfolie, het water en het citroensap. Voeg eventueel naar smaak wat zout en/of peper toe. Pureer nu net zolang tot je een mooie gladde soep hebt, voeg extra water toe als je de soep te dik vindt. Je zou de soep nu door en zeef kunnen halen voor een echt gladde soep, ik deed dit echter niet omdat ik een klein beetje structuur in de soep juist wel lekker vind.
Zet de gazpacho nu zeker 2 uurtjes lekker koud in de koelkast. Verdeel vervolgens de gazpacho over 4 glazen of kommen en verdeel hierover de Hollandse garnaaltjes. Decoreer verder af met wat stukjes komkommer en de sprieten bieslook.
Tafel lekker !!