Hapjes met courgette – Courgette is veelzijdig. Je kunt hem bakken, stoven of rauw in een salade verwerken, zelfs in een cake doet deze veelzijdige groente het goed. Vandaag heb ik twee borrelhapjes gemaakt met courgette. De ene lekker krokant de andere romig gevuld. De rolletjes zijn ook erg lekker als voorgerecht.
Ontdek deze hapjes met courgette
Gevulde courgette rolletjes
voor ongeveer 12 hapjes met courgette heb je nodig:
- 2-3 courgettes
- 125 gram cottage cheese
- 125 gram roomkaas of mascarpone
- 4-6 plakjes rauwe ham
- 2 takjes munt
- klein handje verse koriander
- zout peper
- ½ theelepel za’atar (optioneel)
- 25 gram pijnboompitjes
- olijfolie
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Snij de courgettes in de lengte in dunne plakken en besmeer ze licht met olie. Bak ze in een hete grillpan tot ze bijna gaar zijn. Let op laat ze niet te gaar worden want dan vallen ze uit elkaar. Ze garen nog een beetje na bij het afkoelen. Laat de courgette plakken afkoelen. Dit is belangrijk, ik had met mijn ongeduld namelijk niet lang genoeg gewacht, dan komt er vocht vrij wat voor geknoei kan zorgen. Hak de kruiden. Roer de roomkaas los en doe er de cottage cheese , de kruiden en de specerijen bij. Roer er de pijnboompitjes door. Beleg iedere plak courgette met een reepje rauwe ham. Besmeer 2/3 van de plak met het kaasmengsel en rol het voorzichtig op. Steek vast met een prikker. De grootte van de rolletjes hangt een beetje af van de grootte van de courgette. Koel de rolletjes een paar uur voor je ze serveert. Zijn ze wat groter, serveer ze dan op een klein bordje, als de rolletjes klein zijn volstaat een prikker.
Krokante courgette kaasplakjes
per courgette heb je nodig:
- 50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
- 20 gram paneermeel liefst zelf gemaakt van oud brood
- ½ theelepel ras el hanout
- zout / peper
- olijfolie
Snij de courgette in plakjes van ongeveer een halve cm. Smeer de plakjes licht in met olijfolie. Maak een mengsel van de kaas, paneermeel en de kruiden, leg de courgettes op een bakplaat met bakpapier, verdeel het kaasmengsel erover en bak ze in ongeveer 20-30 minuten in een oven van 180 graden tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Serveer de hapjes met courgette warm.
Tafel lekker !!
Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!
Een lekkere, gezonde en voor van alles in te zetten vruchtgroente. Dat is de courgette. Ontdek hier handige tips en de lekkerste recepten.