Avocadosalade met zalm – Een romige salade van avocado met verse zalm, heerlijk op een broodje of bij de borrel.
Avocadosalade is heerlijk romig en zacht
Avocado’s zijn populair vanwege hun romige textuur en zachte smaak, en die gezonde vruchten dragen ook nog eens bij aan een gezonde voeding. Ze zitten boordevol enkelvoudig onverzadigde vetten, die goed zijn voor het hart en die het cholesterolgehalte helpen verlagen. Ze geven vrij snel een verzadigd gevoel en er zitten veel vezels, vitamines en mineralen in.
Avocadosalade en zalm zijn een geweldige combinatie
Avocadosalade met zalm is een heerlijke salade die makkelijk te maken is. Het is een gezonde en erg lekkere variant op de kant-en-klare salades, die vaak erg veel vet bevatten. Als je op zoek bent naar een smakelijke en voedzame salade, probeer dan zeker de avocadosalade met zalm. De salade combineert de romige smaak van avocado met de zachte textuur en rijke smaak van verse zalm.
Koop verse zalm en pocheer die, dat is zoveel lekkerder dan de blikjes zalm
Een goede basis is het halve werk
Door avocado als basis voor een salade te nemen heb je direct al een romige structuur waardoor je veel minder mayonaise hoeft te gebruiken. Zorg wel dat je een rijpe avocado hebt om die romige structuur te krijgen. Als de avocado niet rijp is, wordt de structuur korrelig in plaats van romig. Door de helft van de avocado fijn te maken en te mengen met citroensap en een beetje mayonaise krijg je een lekker frisse en romige basis. Zo begin je al goed. Voeg daar nog wat vers gepocheerde zalm aan toe en je bent al bijna klaar. Pocheren klinkt misschien lastig, maar het is heel eenvoudig en het resultaat is zoveel lekkerder dan een blikje zalm.
Avocado; zet dit gezonde fruit eens centraal
Hij wordt steeds meer verkocht de avocado en dat is niet zo gek want hij is lekker, gezond en in vele gerechten te gebruiken.
Verse zalm of zalmfilet; zo maak je er iets lekkers mee
De manieren waarop je een stukje verse zalm of zalmfilet kunt bereiden zijn bijna eindeloos. De lekkerste recepten en tips vind je hier.
Avocadosalade met zalm
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 avocado
- 125 gram verse zalm
- 3 radijsjes
- 1/2 citroen
- 1-2 eetlepels mayonaise
- een paar takjes koriander
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je avocadosalade met zalm:
Breng een pannetje water aan de kook, voeg zout toe.
Snijd de verse zalm in de lengte doormidden zodat je twee dunne plakken krijgt.
Draai het vuur uit en leg de zalm in het hete water. Haal de zalm als die net gaar is uit het hete water en leg hem op een stuk keukenpapier om af te koelen. Als je de zalm makkelijk uit elkaar kan duwen is hij gaar.
Haal de avocado uit de schil, prak een helft samen met 2 eetlepels citroensap tot een puree. Voeg de mayonaise toe en breng op smaak met royaal peper en een beetje zout. Snijd de andere helft van de avocado in blokjes en roer die direct door de saus.
Snijd de radijsjes in plakjes en dan in luciferdunne reepjes.
Hak de koriander fijn en roer alles door elkaar.
Als de zalm afgekoeld is duw je de vis met de vingers uit elkaar zodat er platte stukjes ontstaan. Roer de zalm voorzichtig door het avocadomengsel en zet de avocadosalade met zalm koel weg tot gebruik.
Serveertip: bewaar van alle ingrediënten een klein beetje en bestrooi er de salade mee!
Tafel lekker !!