Bladerdeeg groentehapjes met knoflook cheese crumbles – Hartige bladerdeeg hapjes zijn snel gemaakt. Mocht je een keer onverwachts visite krijgen, dan heb je deze in een mum van tijd in elkaar gezet. Bladerdeeg heb je eigenlijk altijd wel in de vriezer (en zo niet, begin er dan nu mee, het komt altijd wel een keer van pas). Zelf bladerdeeg maken is ook een optie.
Een verse vulling
De bladerdeeg hapjes kun je vullen met restjes groenten. Er zijn talloze combinaties mogelijk. In onderstaand recept gebruikte ik een halve prei een halve paprika. Dit heb ik aangevuld met 2 bosuitjes. Bedenk gerust zelf een mooie combinatie.
Cheese crumbles
Meestal krijgen de hapjes een topping van geraspte kaas. Ik gebruikte echter Knoflook Cheese Crumbles. Dit is in feite geraspte kaas van een zachte, verse geitenkaas. De combinatie van knoflook en geitenkaas is lekker krachtig en geven aan deze hapjes een extra kick.
Bladerdeeg groentehapjes met knoflook cheese crumbles
Voor 8 hapjes
- 2 plakjes bladerdeeg
- 2 bosuitjes
- 1/2 prei
- 1/2 paprika
- 2 eetlepels maiskorrels
- 2 eetlepels knoflook cheese crumbles
- Peper/zout
- Olijfolie
- muffinvorm
Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snij de prei, paprika en bosui in kleine stukjes en bak dit in wat olijfolie tot dat de groenten wat zachter zijn. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Roer de maiskorrels erdoor.
Als je een metalen muffinvorm hebt, vet dan de vorm in met wat boter of olie (voor een siliconenvorm is dit niet nodig). Snij de bladerdeeg plakjes in vieren zodat je kleine vierkantjes krijgt. Doe dit met beide plakken, nu heb je 8 vierkantjes. Leg in iedere holte van je muffinvorm 1 vierkantje. Bak de bladerdeeg bakjes in de voorverwarmde oven in 8 a 9 minuten licht krokant.
Haal de vorm uit de oven en verdeel het prei/paprika/maismengsel over de 8 bakjes. Leg in ieder bakje nog wat knoflook cheese crumbles en schuif de muffinvorm nog voor 9-10 minuten in de oven.
Serveer de bladerdeeg groentehapjes lauwwarm.
Tafel lekker!