• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, december 11, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Bladerdeeghapjes met verrassend lekkere vullingen

door Samantha
in Hapjes
2
8
bladerdeeghapjes

Bladerdeeghapjes met verrassend lekkere vullingen – Bladerdeeg is een heel veelzijdig deeg, zowel voor zoete als voor hartige gerechten kan dit deeg gebruikt geworden. We kennen allemaal wel de saucijzenbroodjes of de frikandellenbroodjes, gehakt of een frikandel verpakt in bladerdeeg. Maar er kan ook een heerlijke snack van gemaakt worden met een iets minder voor de hand liggende, maar zeker verrassend lekkere, vulling. Maak ze in kleine éénhapsformaatjes en zo heeft u een heerlijk hapje voor bij de borrel.

Begin met het maken van het bladerdeeg, gebruik daarvoor dit recept. Rol het bladerdeeg uit tot een dikte van ongeveer 2 mm. En snijd of steek hier vervolgens vierkantjes uit van zo’n 10 bij 10 cm.

Heeft u verschillende uitstekers dan kunt u uw hapje uiteraard iedere vorm geven die u wenst, vierkant, rond, driehoek of zelfs in de vorm van een hartje. Indien u meerdere vullingen maakt is het wellicht zelfs handig om verschillende vormen te gebruiken, zo kunt u na het bakken aan de vorm van uw hapje zien welke vulling er in zit. Gebruik voor ieder hapje 2 plakjes bladerdeeg, dus indien u 10 hapjes maakt, steekt u 20 vormpjes uit.

Bladerdeeghapjes met verrassend lekkere vullingen

De genoemde hoeveelheden zijn voor ongeveer 10 hapjes

Verwarm uw oven voor op 200 graden en zet een bakje met een geklutst ei klaar om de hapjes mee te bestrijken.

Korianderpesto-mozarella

Bladerdeeghapjes met een vulling van korianderpesto en buffelmozarella

De korianderpesto maakt u zo:

  • 50 gram koriander
  • 150 gram geroosterde hazelnoten
  • 1/2 rood pepertje
  • 1 kleine teen knoflook
  • 1 t/l gember
  • olijfolie

Neem de koriander, inclusief de takjes, en doe deze in een vijzel, doe hierbij de hazelnoten, de knoflook, de gember en het pepertje. Stamp dit tot het fijn is en druppel er dan olijfolie bij net zolang tot er een mooie gladde massa ontstaat. Kies hiervoor een gewoon olijfolie, de extra virgine heeft zoveel extra smaak dat dit de overige smaken makkelijk overstemt.

Voor extra gemak kunt u de bereiding van pesto ook in de keukenmachine doen.

Schep nu op een plakje bladerdeeg een lepeltje pesto en daar bovenop legt u de buffelmozarella. Houd wat ruimte over langs de kantjes en smeer deze in met wat van het geklutse ei. Leg het volgende plakje erover heen en druk de kantjes goed aan.

Bestrijk de bovenkant nogmaals met het ei.

Garnaal-roomkaasBladerdeeghapjes met een vulling van garnaal, knoflook en peterselie

  • 100 gram roomkaas
  • Kleine teen knoflook
  • 30 gram fijn gesneden peterselie
  • 50 gram Hollandse garnalen ( online bestellen )
  • Rasp van een 1/2 citroen

Meng de garnalen met het rasp van de citroen. Roer de roomkaas los en roer hierdoor heen de knoflook en de peterselie. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper. Schep een lepeltje van de roomkaas op een bladerdeegplakje. Laat de randjes vrij en maak vochtig met wat geklutst ei.

Leg boven op de roomkaas wat garnalen en dek vervolgens af met een plakje bladerdeeg. Druk de kantjes goed aan en bestrijk de bovenkant met het ei.

Spinazie-feta-zalmBladerdeeghapjes met een vulling van feta, spinazie en zalm

  • 100 gram spinazie
  • 10 blokjes feta
  • 50 gram zalm ( online bestellen )

Doe de spinazie met wat water in een pan en laat de spinazie gaar koken. Giet af en laat goed uitlekken en daarna drogen tussen een stukje keukenpapier. Probeer de spinazie zo droog mogelijk te krijgen zodat het vocht straks niet in uw bladerdeeg trekt. Snijd de spinazie fijn. Leg op een plakje bladerdeeg een theelepel spinazie, een blokje feta en daarbovenop wat van de zalm. Bestrijk de randje met ei en leg er een plakje bladerdeeg overheen. Druk de randjes goed aan en bestrijk opnieuw met het ei.

Jalapeno-roomlaasBladerdeeghapjes met een vulling van jalapeñopepers, roomkaas en bacon

Halveer de pepers en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Bak de plakken bacon krokant en laat ze op een stukje keukenpapier even uitlekken, Snijd ze vervolgens fijn. Roer de roomkaas los en meng hierdoor de bacon en de bieslook. Schep een theelepel van de roomkaas op het bladerdeeg en leg hierboven op een half pepertje.

  • 5 jalapeñopepers
  • 100 gram roomkaas
  • 4 plakken bacon
  • 1 el bieslook

Bestrijk de randjes met ei en leg er een ander plakje bladerdeeg bovenop. Druk de randjes goed aan en bestrijk ze nogmaals met het ei.

Leg de bladerdeeghapjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20 minuten (tot ze goudbruin zijn) af in de oven.

DeelPin65TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

kaassoesjes
Hapjes

Kaassoesjes; eens iets anders bij de borrel

Yufka Börek
Hapjes

Yufka Börek met feta en peterselie

Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
Hapjes

Spaanse tortilla met chorizo en serranoham

Bladerdeeghapje met zalm
Hapjes

Bladerdeeghapje met zalm

Kerstkrans van gerookte vis
Hapjes

Kerstkrans van gerookte vis

camembert uit de oven
Hapjes

Camembert uit de oven

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

Kruidige kroketjes van zoete aardappel
Hapjes

Kroketjes van zoete aardappel; lekker kruidig!

Reacties 8

  1. Annemarie Enters says:
    7 jaar geleden

    Mooie recepten! Ik maak al jaren furore met bladerdeeg hapjes. Hiervoor gebruik ik plak en bak van Koopmans (rooomboter). Door mijn drukke bestaan houd ik de tijd in de keuken tot een absoluut minimum. Zelfs in Bulgarije kon ik bladerdeeg kopen. Kruiderij had ik uit Nederland meegenomen. Heel handig als je onerwacht gasten krijgt, want in een mum heb je iets voor de borrel. Rolletjes met tapenade, kaasvlinders, kaasroggetjes… met fantasie kom je een heel eind. Zelf bladerdeeg maken is uitraard nog beter.

    Beantwoorden
    • Samantha Roelofs says:
      7 jaar geleden

      Zelf bladerdeeg maken is lekkerder maar kost zeker meer tijd, hoewel veel van die tijd wachttijd is waarin je eventueel weer andere dingen zou kunnen doen ?Maar het bladerdeeg van Koopmans is een goed alternatief en als je dan lekkere verse producten gebruikt voor de vulling krijg je heerlijke hapjes. Met fantasie en creativiteit kom je in de keuken een heel eind.

      Beantwoorden
  2. G.W.Maas says:
    8 jaar geleden

    Zou deze recepten graag kunnen pinnen op Pinterest!

    Beantwoorden
  3. elly says:
    8 jaar geleden

    kan je de hapjes een dag op voorhand maken en kan je ze invriezen

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      8 jaar geleden

      Ja hoor Elly, eenmaal gebakken kun je de bladerdeeghapjes prima invriezen. Warm ze na het ontdooien weer op in een oven van 180 tot 200 graden. Let op, de ongebakken hapjes kun je echt niet invriezen.

      Beantwoorden
  4. Rielinden says:
    9 jaar geleden

    Ziet er allemaal erg lekker uit, maar hoe heet moet de oven?
    Lijkt mij ook nog verschillend.

    Beantwoorden
    • Samantha Roelofs says:
      9 jaar geleden

      De oven kunt u het best, zoals vermeld, voorverwarmen op 200 graden. Alle hapjes kunt u dan in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten afbakken.

      Beantwoorden
      • Annemarie Enters says:
        7 jaar geleden

        Het hangt wel van de oven af en ook van bepaalde hoeken waar de temperatuur kan verschillen. Ook de tijd… het is belangrijk om regelmatig een blik in je oven te werpen. Af en toe openen om het vocht te laten ontsnappen is ook een must. Ik warm nooit hoger op dan 180 graden.

        Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krab
Specials

Krab; een bijzondere delicatesse!

Heb je wel eens verse krab gegeten? Een krabcocktail of een salade met verse krab is heerlijk. Echt anders dan krabvlees uit blik!

Check het recept of lees de info
Oud Hollandse broodjes Broodje Bal Gehakt

Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie

Edammer kaas

Edammer kaas; over de hele wereld bekend!

kipfilet recepten

Kipfilet recepten en inspiratie

Recept in de picture

Preitaart
Quiche

Preitaart met kaas

De preitaart zit boordevol verse prei en kaas en is afgewerkt met krokante nootjes. Een echte aanrader voor een dagje zonder vlees.

Check het recept of lees de info
entrecote als braadstuk

Entrecote als braadstuk

kaasfondue

Texelse kaasfondue; de smaak van Texel

Handige kooktips

Mini pavlova schuimnestje om te vullen
Kookschool

Mini pavlova; schuimnestje om te vullen

Met wat eiwit en suiker maak je deze mini pavlova. Gebruik als nagerecht met ijs of gevuld met slagroom, bavaroise of vers fruit.

Check het recept of lees de info
Decoreren met zoetzure groenten

Decoreren met zoetzure groenten

Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Ton Stoffels op Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie
  • C.C.L.M. Geurts-Huijbers op Pannenkoek met groenten en kaas
  • Connie Derks op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Ester op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Connie Derks op Rode bietjes-haring salade
  • Connie Derks op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • Floor op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • V.Fikkert op Rode bietjes-haring salade
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen