- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Bladerdeeghapjes met verrassend lekkere vullingen

Bladerdeeghapjes met verrassend lekkere vullingen – Bladerdeeg is een heel veelzijdig deeg, zowel voor zoete als voor hartige gerechten kan dit deeg gebruikt geworden. We kennen allemaal wel de saucijzenbroodjes of de frikandellenbroodjes, gehakt of een frikandel verpakt in bladerdeeg. Maar er kan ook een heerlijke snack van gemaakt worden met een iets minder voor de hand liggende, maar zeker verrassend lekkere, vulling. Maak ze in kleine éénhapsformaatjes en zo heeft u een heerlijk hapje voor bij de borrel.

Begin met het maken van het bladerdeeg, gebruik daarvoor dit [1] recept. Rol het bladerdeeg uit tot een dikte van ongeveer 2 mm. En snijd of steek hier vervolgens vierkantjes uit van zo’n 10 bij 10 cm.

Heeft u verschillende uitstekers dan kunt u uw hapje uiteraard iedere vorm geven die u wenst, vierkant, rond, driehoek of zelfs in de vorm van een hartje. Indien u meerdere vullingen maakt is het wellicht zelfs handig om verschillende vormen te gebruiken, zo kunt u na het bakken aan de vorm van uw hapje zien welke vulling er in zit. Gebruik voor ieder hapje 2 plakjes bladerdeeg, dus indien u 10 hapjes maakt, steekt u 20 vormpjes uit.


Bladerdeeghapjes met verrassend lekkere vullingen

De genoemde hoeveelheden zijn voor ongeveer 10 hapjes[1]

Verwarm uw oven voor op 200 graden en zet een bakje met een geklutst ei klaar om de hapjes mee te bestrijken.

Bladerdeeghapjes met een vulling van korianderpesto en buffelmozarella

De korianderpesto maakt u zo:

Neem de koriander, inclusief de takjes, en doe deze in een vijzel, doe hierbij de hazelnoten, de knoflook, de gember en het pepertje. Stamp dit tot het fijn is en druppel er dan olijfolie bij net zolang tot er een mooie gladde massa ontstaat. Kies hiervoor een gewoon olijfolie, de extra virgine heeft zoveel extra smaak dat dit de overige smaken makkelijk overstemt.

Voor extra gemak kunt u de bereiding van pesto ook in de keukenmachine doen.

Schep nu op een plakje bladerdeeg een lepeltje pesto en daar bovenop legt u de buffelmozarella. Houd wat ruimte over langs de kantjes en smeer deze in met wat van het geklutse ei. Leg het volgende plakje erover heen en druk de kantjes goed aan.

Bestrijk de bovenkant nogmaals met het ei.

Bladerdeeghapjes met een vulling van garnaal, knoflook en peterselie

Meng de garnalen met het rasp van de citroen. Roer de roomkaas los en roer hierdoor heen de knoflook en de peterselie. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper. Schep een lepeltje van de roomkaas op een bladerdeegplakje. Laat de randjes vrij en maak vochtig met wat geklutst ei.

Leg boven op de roomkaas wat garnalen en dek vervolgens af met een plakje bladerdeeg. Druk de kantjes goed aan en bestrijk de bovenkant met het ei.

[3]Bladerdeeghapjes met een vulling van feta, spinazie en zalm

Doe de spinazie met wat water in een pan en laat de spinazie gaar koken. Giet af en laat goed uitlekken en daarna drogen tussen een stukje keukenpapier. Probeer de spinazie zo droog mogelijk te krijgen zodat het vocht straks niet in uw bladerdeeg trekt. Snijd de spinazie fijn. Leg op een plakje bladerdeeg een theelepel spinazie, een blokje feta en daarbovenop wat van de zalm. Bestrijk de randje met ei en leg er een plakje bladerdeeg overheen. Druk de randjes goed aan en bestrijk opnieuw met het ei.

Bladerdeeghapjes met een vulling van jalapeñopepers, roomkaas en bacon

Halveer de pepers en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Bak de plakken bacon krokant en laat ze op een stukje keukenpapier even uitlekken, Snijd ze vervolgens fijn. Roer de roomkaas los en meng hierdoor de bacon en de bieslook. Schep een theelepel van de roomkaas op het bladerdeeg en leg hierboven op een half pepertje.

Bestrijk de randjes met ei en leg er een ander plakje bladerdeeg bovenop. Druk de randjes goed aan en bestrijk ze nogmaals met het ei.

Leg de bladerdeeghapjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20 minuten (tot ze goudbruin zijn) af in de oven.

Links en afbeeldingen in dit bericht van www.lekkertafelen.nl:
  1. hapjes: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hapjes/
  2. online bestellen: https://vis-winkel-online.nl/product-categorie/schaal-schelp/garnalen/
  3. [Image]: http://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2014/12/Bladerdeeghapje-3.jpg
  4. online bestellen: https://vis-winkel-online.nl/product-categorie/verse-vis/zalm/