Borrel spiesjes met komkommer – Vergeet de prikkertjes en ga eens spiesjes maken. Door verschillende stukjes groente, fruit, vleeswaren of zachte kaas op een feestelijke manier aan een spiesje te rijgen is ieder spiesje een feestje op zich. De ingrediënten zijn vrij simpel, het mag bijna geen recept heten. Het is de manier waarop ze verwerkt worden. Het is net een klein beetje meer werk en je moet een beetje handig zijn, maar het resultaat mag er zijn. Hoe leuk is om die op de borreltafel te presenteren? Lees het recept om ze te maken hieronder.
Linten van komkommer
Door met een kaasschaaf in de lengte over de komkommer te gaan krijg je heel makkelijk mooie lange linten. Door die bedachtzaam om en om met andere ingrediënten op een spiesje te rijgen krijg je een geweldig leuk geheel. Prik voor borrel spiesjes met komkommer steeds alles bovenaan de spies en schuif het steeds een klein beetje naar onderen om de komkommer strak over de rest van de ingrediënten te kunnen rijgen.
Kleur en smaak op een spiesje
Kijk als je het recept voor borrel spiesjes met komkommer gaat maken naar leuke smaak en kleurcontrasten. Vergeet de standaard blokjes kaas of andere ingrediënten die makkelijk breken. Uit ervaring is gebleken dat die kapot gaan tijdens het rijgen. Wat wel goed gaat op een borrel spiesje met komkommer zijn: olijven, gedroogde tomaat, vleeswaren in rolletjes of bolletjes meloen. Je ziet, met dit recept kun je heel makkelijk leuke variaties maken.
Maak van de restjes komkommer een makkelijke salsa
Bij het maken van komkommerlinten houd je natuurlijk komkommer over, de restjes gooi je natuurlijk niet weg! Het recept voor een lekkere salsa: snijd de zaadlijsten eruit en snijd de komkommer in kleine blokjes en verwerk die met kleine blokjes tomaat en ui of stukjes appel heel makkelijk tot een salsa. Een salsa is erg lekker op stukjes geroosterd brood, om te dippen met chips, in een salade of op een broodje kaas.
Komkommer, fris, gezond en vooral lekker!
Komkommer, een heerlijke groente, die je overal voor kunt inzetten. Niet alleen als snack of salade, maar ook op verrassende andere manieren!
Kleurrijke borrel spiesjes met komkommer
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 komkommer
- 10 plakjes pepersalami
- 20 druiven
- 20 cherrytomaatjes
- 10 bolletjes mini mozzarella
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je borrel spiesjes met komkommer:
Schaaf met een scherpe kaasschaaf lange plakken van de komkommer. Draai de komkommer een kwartslag als je bij de zaadlijsten bent. Zorg voor echt dunne linten, dikke linten breken snel.
Zorg voor 10 mooie lange linten. Snijd eventueel erg brede linten in de lengte doormidden. Zoek 20 druiven en cherrytomaatjes (dezelfde grootte) uit. Rol de salami op en snijd de rolletjes op maat van de tomaat en druiven. Zorg voor 20 kleine rolletjes.
Prik als eerste de mooiste punt van een komkommerlint aan het stokje, maar schuif hem nog niet verder. Prik nu een tomaat en schuif dit net over het puntje, vouw er nu de komkommer overheen. Prik nu ook op die manier de salami, druif en mozzarella aan het spiesje en herhaal. Eindig met een druif. Als het lint komkommer niet lang genoeg is, is het niet erg, maar probeer het er wel strak tussen te verwerken. Het vergt enige oefening, maar als je het eenmaal doorhebt, is het best eenvoudig te doen.
De kleurrijke borrel spiesjes zijn goed gekoeld, het lekkerst.
Tafel lekker !!