Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Borrelballetjes met jalapenopepers

Serveer deze borrelballetjes met een heerlijke dipsaus en je gasten zullen niet kunnen stoppen met dippen en eten.

0 436

Borrelballetjes met jalapenopepers – Ja ik ben er gek op, die avondjes dat je gezellig met vrienden en familie bij elkaar komt, weer even lekker bijkletsen want uiteindelijk is het toch altijd weer te lang geleden dat je elkaar gezien hebt. Juist daarom vind ik het leuk om van deze avondjes iets speciaals te maken en dat kan eigenlijk heel simpel door iets lekkers op tafel te zetten. Een babbeltje, een drankje en een lekker hapje en de avond is geslaagd.

Deze balletjes zijn een welkome afwisseling op al het andere lekkers. Warm heerlijk om te eten maar ook koud doen ze het zeker heel goed. Dus mocht je de ene dag wat minder tijd hebben dan maak je ze gewoon alvast een dag eerder klaar.

Serveer ze met een heerlijke dipsaus en je gasten zullen niet kunnen stoppen met dippen en eten.


Borrelballetjes met jalapenopepers

Voor 20 balletjes gebruik je

  • 500 gram gehakt
  • 125 gram mascarpone
  • 1 eiwit
  • 1 ei
  • 40 gram geraspte kaas
  • 4 jalapenopepers
  • 50 paneermeel of verkruimeld beschuit
  • 4 plakken bakbacon
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el oregano
  • 1 tl chilipoeder
  • zout/peper

Snijd de jalapenopepers in kleine, fijne stukjes, houd je van lekker pittig laat de zaadjes en zaadlijsten dan zitten, wil je het wat milder verwijder dan de zaadjes en zaadlijsten.

Raak je ogen niet aan als je pepers aan het snijden bent of net gesneden hebt, krijg je toch peper in je ogen dan helpt uitspoelen met melk, of wrijf van te voren je handen in met olie, dan was je het pittige daarna makkelijker van je handen.

Bak de bacon uit in een koekenpan en laat de plakken uitlekken op keukenpapier. Snijd de plakken in kleine fijne stukjes. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed alles door elkaar, kneed niet te lang daar worden de balletjes straks zo stevig van. Verdeel het geheel nu in 20 balletjes. Zorg dat bij het draaien van de balletjes je handen steeds vochtig zijn, hierdoor plakken ze minder en kun je mooier balletjes draaien. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Tijdens het bakken komt er veel vocht/vet uit de balletjes, neem daarom het best een bakplaat met een opstaande rand. Plaats de bakplaat in de oven en bak de balletjes in 22 minuten gaar.

Terwijl de balletjes in de oven staan maak je alvast de dipsaus, bijvoorbeeld een peterseliesaus.

  • 3 el mayonaise
  • 1 el water
  • handvol fijngesneden peterselie

Meng de mayonaise, het water en de peterselie tot een sausje, maar deze balletjes smaken ook heerlijk met;

Chipotle mayonaise

Knoflooksaus

Chilisaus

Borrelballetjes klaar, sausje(s) klaar, genieten maar !!!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer