Borrelhapje van peer, gedroogde ham en walnoten – een simpel, lekker en verantwoord hapje voor bij een glaasje wijn.
Peer bij de borrel
Peer is volgens mij een beetje ondergewaardeerd, dit oer-Hollandse fruit is zoet, sappig maar toch stevig en vrij neutraal van smaak. Hierdoor is het zeer makkelijk met andere smaken te combineren. Het hoeft niet altijd, meloen, ananas of vijg te zijn. Zoek het eens dichter bij huis en maak een borrelhapje met peer.
De peer snijd je in dikke plakken en vervolgens druk je er met een steekring of een glas rondjes uit. Je kunt wanneer je dit makkelijker vindt ook met een mes gewoon vierkantjes snijden.
Varieer en maak je eigen keuze
Gebruik voor dit borrelhapje met peer de gedroogde ham die jij lekker vindt! Op de foto is het met Serranoham (uit Spanje) gemaakt omdat ik dat toevallig voorhanden had. Liever pak ik een lokale ham. Hoe simpel dit hapje ook is, het kan een heel verhaal vertellen. Gebruik bijvoorbeeld Limburgs roggebrood, peren van een lokale teler en Livar ham uit Limburg. Zo breng je mooie smaken en lokale producten samen.
De bodem bestaat uit een plakje roggebrood op maat gesneden. Of je nu Fries roggebrood of Limburgs roggebrood neemt, maakt niet uit. Je kunt ook noten of rozijnen roggebrood nemen. Het is er allemaal lekker bij. Voor het krokante gedeelte nam ik verse walnoten, deze houden mooi het plakje vlees op hun plek.
Peren; Lekker, gezond en super veelzijdig
Hollandse peren, lekker, gezond een zeer veelzijdig. Uit het vuistje, in een salade of in gebak. Met peren zit je altijd goed.
Borrelhapje van peer, gedroogde ham en walnoten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 grote peer
- 3 sneetjes roggebrood
- 8 -10 stukjes ham
- 8 – 10 halve walnoten
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een borrelhapje met peer:
Snij of steek net een borrelglas mooie kleine cirkels uit het roggebrood. Snij de peer in plakken en snij of steek deze in even grote stukken als je roggebrood. Leg de stukken peer op het roggebrood. Vouw de ham tot een propje en leg deze op de peer en dek dit af met een halve walnoot. Steek er een prikker in om alles op zijn plaats te houden en klaar is je borrelhapje. Dit borrelhapje met peer kun je prima een paar uur van tevoren maken.
Tafel lekker !!