Borrelhapje van peer, gedroogde ham en walnoten – Een simpel, lekker en verantwoord hapje voor bij een glaasje wijn? Serveer dan eens een borrelhapje van peer, gedroogde ham en walnoten.
Een borrelhapje met peer
Peer is waarschijnlijk een beetje ondergewaardeerd. Dit oer-Hollandse fruit is zoet, sappig, maar toch stevig en vrij neutraal van smaak. Hierdoor zijn peren heel makkelijk met andere smaken te combineren. Het hoeft niet altijd meloen, ananas of vijg, of ander fruit van ver weg te zijn. Zoek het eens dichter bij huis en maak eens een borrelhapje van peer gecombineerd met gedroogde ham en walnoten.
Varieer en maak je eigen keuze
Gebruik voor dit borrelhapje van peer het soort gedroogde ham die jij lekker vindt! Het hapje op de foto is met Serranoham (uit Spanje) gemaakt omdat dat toevallig voorhanden was. Liever pak je een lokale ham. Hoe simpel dit hapje ook is, het kan een heel verhaal vertellen. Gebruik bijvoorbeeld Limburgs roggebrood, peren van een lokale teler en Livar ham uit Limburg. Zo breng je mooie smaken en lokale producten samen.
De bodem bestaat uit een plakje roggebrood op maat gesneden. Of je nu Fries roggebrood of Limburgs roggebrood neemt, dat maakt niet uit. Je kunt voor dit borrelhapje met peer ook noten of rozijnen roggebrood nemen. Het is er allemaal lekker bij. Voor het krokante gedeelte nam ik verse walnoten, die houden het plakje vlees mooi op hun plek.
Peren; Lekker, gezond en super veelzijdig
Hollandse peren, lekker, gezond een zeer veelzijdig. Uit het vuistje, in een salade of in gebak. Met peren zit je altijd goed.
Borrelhapje van peer, gedroogde ham en walnoten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 grote peer
- 8 -10 stukjes ham
- 3 sneetjes roggebrood
- 8 – 10 halve walnoten
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een borrelhapje met peer:
Snij of steek net een borrelglas mooie kleine cirkels uit het roggebrood.
Snijd de peer in plakken en snijd of steek ze in even grote stukken als je roggebrood.
Leg de stukken peer op het roggebrood.
Vouw de ham tot een propje, leg deze op de peer en dek dit af met een halve walnoot. Steek er een prikker in om alles op zijn plaats te houden en klaar is je borrelhapje.
Dit borrelhapje met peer kun je prima een paar uur van tevoren maken.
Tafel lekker !!
Wat een leuke tips ,bedankt groetjes Coby
Heel graag gedaan Coby, we hopen dat je er veel aan hebt.