• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, februari 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Borrelhapjes met peer en brie

door Connie Derks
in Hapjes
0
0
borrelhapjes met peer en brie

Borrelhapjes met peer en brie –  peer, brie, honing en noten, 4 gouden ingrediënten voor een heerlijk bladerdeeghapje wat echt iedereen met een oven kan maken.

Extra lekker met peer, brie, noten en honing

We beleggen bladerdeeg rondjes voor het bakken met stukjes brie en daarop plakjes peer. Op zich is dat al erg lekker, maar om het feest compleet te maken gebruiken we noten en honig. Dat is een perfecte match op de borrelhapjes met peer en brie. Doe deze er wel pas na het bakken op om verbranden te voorkomen.

Echt lekker is niet moeilijk

Met bladerdeeg als basis kun je veel verschillende hapjes maken, het lekkerste is zelf bladerdeeg maken wat best een leuk maar tijdrovend klusje is. Je kunt ook koelvers bladerdeeg kopen en dit gebruiken. Uit het uitgerolde bladerdeeg steek je, met een kookring of een dun glas, rondjes. De vulling van kaas, groente en fruit snijd je net iets kleiner dan de plakjes om een mooi randje te krijgen, ook krimpt bladerdeeg altijd een beetje tijdens het bakken. Zo voorkom je dat je vulling van de borrelhapjes met peer en brie afvalt tijdens het bakken.

Liever geen borrelhapjes met peer en brie, probeer dan eens deze combinaties:

  • appel en camembert
  • uienringen en Goudse kaas
  • geroosterde paprika en cheddar
  • aubergine en feta
  • courgette en kruidenkaas
  • vijg en blauwe kaas
  • olijven en cottage cheese
  • gedroogde tomaat en geitenkaas
Brie

Brie; eet jij wel de echte?

Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?

Peren

Peren; Lekker, gezond en super veelzijdig

Hollandse peren, lekker, gezond een zeer veelzijdig. Uit het vuistje, in een salade of in gebak. Met peren zit je altijd goed.

Borrelhapjes met peer en brie

Porties: een schaal vol
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 handperen
  • 200 gram brie
  • een handje walnoten
  • 1 eetlepel honing
  • zout / peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bladerdeeg hapjes met peer en brie:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd plakken van de brie en snijd deze in stukjes die net iets korter zijn dan de diameter van het deeg.

Schil een peer en haal het klokhuis eruit. Snijd ook deze zo door dat de stukken iets korter zijn dan het rondje groot is. Snijd de stukken in dunne plakjes. Door het kleiner te snijden dan het deeg groot is zullen de randen van het deeg een beetje omhoog komen. Voor de borrelhapjes met peer en brie gebruik je het beste een steekring van 6-8 cm. Zorg er voor dat het bladerdeeg goed koud is als je deze uitsteekt, zo krijg je scherpere randjes wat positief is voor het bladeren van je hapjes.

Als je de rondjes uitgestoken hebt leg je deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Beleg eerst met de brie en daarop leg je dakpansgewijs een paar plakjes peer. Hoeveel je eruit haalt, ligt aan de hoeveelheid deeg en de grootte van de rondjes.

Bak de rondjes in ongeveer 15 minuten mooi goudbruin en gaar.

Als de hapjes uit de oven komen druppel je er een beetje honing over en bestrooi je ze met stukjes walnoot en een beetje grof zeezout en peper. Serveer de borrelhapjes met peer en brie lauwwarm.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin57Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gefrituurde uienringen
Hapjes

Gefrituurde uienringen

Gerookte forelsalade
Hapjes

Gerookte forelsalade; eenvoudig en lekker bij de borrel

Bitterballen met kip en ras el hanout
Hapjes

Bitterballen met kip en ras el hanout

Borrelhapjes met roomkaas
Hapjes

Borrelhapjes met roomkaas; 4 heerlijke variaties

Warme borrelhapjes met brie
Hapjes

Warme borrelhapjes met brie

crispy chicken recept krokante kippendijen
Hapjes

Crispy Chicken; Krokant gebakken kippendijen

Yufka Börek
Hapjes

Yufka Börek met feta en peterselie

Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
Hapjes

Spaanse tortilla met chorizo en serranoham

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Chocolade in drievoud want deze chocolademousse taart bevat pure chocolademousse en witte chocolademousse met stukjes chocoladekoekjes.

Check het recept of lees de info
Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Geroosterde knolgroenten

Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen