Borrelhapjes met peer en brie – peer, brie, honing en noten, 4 gouden ingrediënten voor een heerlijk bladerdeeghapje wat echt iedereen met een oven kan maken.
Extra lekker met peer, brie, noten en honing
We beleggen bladerdeeg rondjes voor het bakken met stukjes brie en daarop plakjes peer. Op zich is dat al erg lekker, maar om het feest compleet te maken gebruiken we noten en honig. Dat is een perfecte match op de borrelhapjes met peer en brie. Doe deze er wel pas na het bakken op om verbranden te voorkomen.
Echt lekker is niet moeilijk
Met bladerdeeg als basis kun je veel verschillende hapjes maken, het lekkerste is zelf bladerdeeg maken wat best een leuk maar tijdrovend klusje is. Je kunt ook koelvers bladerdeeg kopen en dit gebruiken. Uit het uitgerolde bladerdeeg steek je, met een kookring of een dun glas, rondjes. De vulling van kaas, groente en fruit snijd je net iets kleiner dan de plakjes om een mooi randje te krijgen, ook krimpt bladerdeeg altijd een beetje tijdens het bakken. Zo voorkom je dat je vulling van de borrelhapjes met peer en brie afvalt tijdens het bakken.
Liever geen borrelhapjes met peer en brie?
Probeer dan eens deze combinaties:
- appel en camembert
- uienringen en Goudse kaas
- geroosterde paprika en cheddar
- aubergine en feta
- courgette en kruidenkaas
- vijg en blauwe kaas
- olijven en cottage cheese
- gedroogde tomaat en geitenkaas
Brie; eet jij wel de echte?
Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?
Peren bij de borrel; met deze hapjes scoor je altijd
Als je een kaasje bij de borrel serveert, serveer dan ook peren bij de borrel. Dit is echt een geweldige combinatie voor op jouw hapjestafel.
Borrelhapjes met peer en brie
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 rol bladerdeeg
- 2 handperen
- 200 gram brie
- een handje walnoten
- 1 eetlepel honing
- zout / peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je bladerdeeg hapjes met peer en brie:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd plakken van de brie en snijd deze in stukjes die net iets korter zijn dan de diameter van het deeg.
Schil een peer en haal het klokhuis eruit. Snijd ook deze zo door dat de stukken iets korter zijn dan het rondje groot is. Snijd de stukken in dunne plakjes. Door het kleiner te snijden dan het deeg groot is zullen de randen van het deeg een beetje omhoog komen. Voor de borrelhapjes met peer en brie gebruik je het beste een steekring van 6-8 cm. Zorg er voor dat het bladerdeeg goed koud is als je deze uitsteekt, zo krijg je scherpere randjes wat positief is voor het bladeren van je hapjes.
Als je de rondjes uitgestoken hebt leg je deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Beleg eerst met de brie en daarop leg je dakpansgewijs een paar plakjes peer. Hoeveel je eruit haalt, ligt aan de hoeveelheid deeg en de grootte van de rondjes.
Bak de rondjes in ongeveer 15 minuten mooi goudbruin en gaar.
Als de hapjes uit de oven komen druppel je er een beetje honing over en bestrooi je ze met stukjes walnoot en een beetje grof zeezout en peper. Serveer de borrelhapjes met peer en brie lauwwarm.
Tafel lekker !!