• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, maart 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Borrelhapjes met roomkaas; 4 heerlijke variaties

door Connie Derks
in Hapjes
0
0
Borrelhapjes met roomkaas

Borrelhapjes met roomkaas; 4 heerlijke variaties – Roomkaas kennen we allemaal, deze kaas is standaard te koop in allerlei variaties. De bekendste is wel de tuinkruiden, maar je hebt ze ook in allerlei andere smaken zoals onder andere zalm of ananas. Rond de feestdagen zijn ze zelfs in spuitzakken, klaar voor gebruik, te verkrijgen. Veel lekkerder is het om zelf de roomkaas op smaak te brengen. Dan weet je wat je eet.

Op een stokbroodje of toch net iets meer

Je kunt de op smaak gebrachte roomkaas gebruiken om op een toastje of op een stukje stokbrood te smeren, maar met een klein beetje extra werk tover je er de mooiste en vooral de lekkerste hapjes mee op tafel. Een schaal van deze borrelhapjes met roomkaas is een feestje op zich.

Overdaad schaadt

Als je zelf de roomkaas op smaak brengt, is de verhouding van de roomkaas en de vulling erg belangrijk. Het moet tenslotte wel roomkaas met bijvoorbeeld zalm blijven en geen zalmcocktail worden. Bewaar de roomkaas koel maar serveer de hapjes op kamertemperatuur.

Borrelhapjes met Roomkaas

roomkaas zalm

Roomkaas met zalm

  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram gerookte zalm
  • een mespuntje tomatenketchup
  • een halve theelepel gedroogde dille of peterselie
  • zout en peper naar smaak

Klop de roomkaas met de mixer los en helemaal glad. Voeg er de ragfijn gesneden zalm aan toe en breng op smaak met tomatenketchup, dille, peper en zout.

Tip: Heb je geen spuitzak? Neem een stevige plastic diepvrieszak en gebruik deze als spuitzak.

Amuse glaasjes –  Snij een paar blaadjes rucola in stukjes en verdeel deze over de bodem van de amuse glaasjes. Doe de roomkaas in een spuitzak en knip er de punt vanaf of doe er, voor je deze vult, een spuitmondje naar wens in. Spuit een klein beetje roomkaas met zalm op de rucola. Bestrooi met wat klein gesneden gerookte zalm en een beetje verse bieslook.

Op een poffertje – Bak een paar poffertjes of kleine pannenkoekjes. Spuit er een klein toefje roomkaas met zalm op en decoreer met een reepje gerookte zalm. Strooi er wat gedroogde dille over de borrelhapjes met roomkaas.

Op en schijfje komkommer – Snij een komkommer in redelijk stevige plakken. Steek er eventueel met een koekjessteker mooie vormpjes van. Spuit er een toef roomkaas met zalm op en decoreer met een kappertje en bieslook.

roomkaas danisch bleu

Roomkaas met Danish bleu

  • 200 gram roomkaas
  • 75 gram Danish bleu

Klop de roomkaas met de Danish bleu los en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.

Amuse glaasjes – Verkruimel een beetje roggebrood in een amuse glaasje. Doe het roomkaasmengsel in een spuitzak en spuit een dop Danish bleu roomkaasmengsel op het roggebroodkruim, decoreer met een stukje Danish bleu en een stukje walnoot.

Op een stukje dadelbrood – Snij het dadelbrood in plakjes op puntjes en spuit er een dopje Danish bleu roomkaasmengsel op. Decoreer met een stukje Danish bleu.

In een blaadjes witlof – Haal de blaadjes van een struikje witlof los en was ze. Droog de schuitjes en spuit er wat van het kaasmengsel op. Decoreer de borrelhapjes met roomkaas met Danish bleu en een stukje walnoot.

roomkaas ras el hanout

Roomkaas met ras el hanout

  • 200 gram roomkaas
  • 1 theelepel ras el hanout

Klop de roomkaas glad met een mixer en roer er de ras el hanout doorheen. Proef en breng eventueel verder op smaak. De ras el hanout wil per mengsel nogal eens verschillen van smaak dus let op het kan al gauw te pittig worden.

Amuse glaasjes – neem 2 eetlepels couscous en gaar deze met een beetje bouillon. Snij een paar olijfjes en wat zongedroogde tomaatjes klein en meng deze samen met wat pijnboompitjes door de couscous. Laat afkoelen. Schep een lepeltje couscous in een amuse glaasje. Doe de roomkaas in een spuitzak en spuit een bolletje roomkaas op de couscous. Decoreer met fijngesneden rode paprika

Op een stukje roggebrood – neem een sneetje (Fries) roggebrood en snij er kleinere stukken van of neem de kleine vierkantjes. Spuit er een dopje roomkaas op en decoreer met een stukje zongedroogde tomaat.

Op een stukje paprika – neem een puntpaprika en snij deze in de lengte doormidden. Snij vierkantjes of rondjes uit de helften en spuit hierop wat van de gekruide roomkaas. Decoreer de borrelhapjes met roomkaas met een paar pijnboompitjes.

roomkaas cranberry pacannoten

Roomkaas met cranberry en pecannoten

  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram pecannoten
  • 50 gram gedroogde cranberry’s

Rooster de pecannoten kort in een koekenpan en laat afkoelen. Hak de pecannoten en de cranberry’s zeer fijn. Klop de roomkaas los en roer er de cranberry’s en pecannoten door. Breng op smaak met peper en zout.

Amuse glaasjes – Snij kleine blokjes van een halve Elstar appel en pers er een klein beetje sinaasappelsap overheen. Snij een paar cranberry’s grof en meng deze met de appelstukjes. Verdeel de appelstukjes over de amuse glaasjes. Doe het roomkaasmengsel in een spuitzak en spuit een dop op de appels. Decoreer met een gedroogde cranberry en een stukje pecannoot.

Op een toastje – Neem een paar lekkere toastjes en spuit er een dopje roomkaas op, decoreer met een nootje.

Op een schijfje appel – Snij een halve Elstar appel in schijfjes en besprenkel deze met sinaasappelsap. Dep de appelschijfjes droog met een keukenpapiertje en spuit er een dopje roomkaasmengsel op. Decoreer de borrelhapjes met roomkaas met een stukje pecannoot.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - Roomkaas
DeelPin30Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bruschetta met paddenstoelen
Hapjes

Bruschetta met paddenstoelen

kaasdomino
Hapjes

De kaasdomino; ouderwets lekker

chips maken van aardappels
Hapjes

Chips maken van aardappels

Loempia maken
Hapjes

Loempia maken? Zo doe je dat

Rookworst met katenspek
Hapjes

Rookworst met katenspek

Rookworst met halloumi
Hapjes

Rookworst met halloumi; voor bij de borrel

Bruschetta met gegrilde groenten
Hapjes

Bruschetta met gegrilde groenten

Kaasstengels
Hapjes

Kaasstengels; de snack waar iedereen trek van krijgt

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Rösti
Bijgerecht

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

Geraspte aardappel, en dat op zijn Zwitsers. Dan hebben we het over rösti. Een lekker bijgerecht, waarmee het heerlijk variëren is!

Check het recept of lees de info
witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Venkeltaart met ham en kaas

Venkeltaart met ham en kaas

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen