• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, januari 22, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Borrelsalades met roomkaas; 4 heerlijke variaties

door Connie
in Hapjes
Borrelsalades met roomkaas
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Borrelsalades met roomkaas; 4 heerlijke variaties – Roomkaas kennen we allemaal, deze kaas is standaard te koop in allerlei variaties. De meest bekende is wel de tuinkruiden maar je hebt ze ook in allerlei andere smaken zoals onder andere zalm of ananas. Rond de feestdagen zijn ze zelfs in spuitzakken, klaar voor gebruik, te verkrijgen. Veel lekkerder is het om zelf je roomkaas op smaak te brengen. Dan weet je wat je eet en je kan het helemaal naar eigen wens op smaak brengen.

Op een stokbroodje of toch net iets meer

Je kan de op smaak gebrachte roomkaas gebruiken om op een toastje of op een stukje stokbrood te smeren maar met een klein beetje extra werk tover je er de mooiste en vooral de lekkerste hapjes mee op tafel. Een schaal van deze hapjes is een feestje op zich.

Overdaad schaad

Wanneer je zelf je roomkaas op smaak brengt is de verhouding roomkaas en vulling erg belangrijk. Het moet tenslotte wel roomkaas met bijvoorbeeld zalm blijven en geen zalmcocktail worden. Bewaar de roomkaas koel maar serveer de hapjes op kamertemperatuur.

Borrelsalades met Roomkaas

roomkaas zalm

Roomkaas met zalm

  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram gerookte zalm
  • mespuntje tomatenketchup
  • ½ theelepeltjes gedroogde dille of peterselie
  • zout / peper naar smaak

Klop de roomkaas met de mixer los en helemaal glad. Voeg er de ragfijn gesneden zalm aan toe en breng op smaak met tomatenketchup, dille, peper en zout.

Amuse glaasjes –  Snij een paar blaadjes rucola in stukjes en verdeel deze over de bodem van de amuse glaasjes. Doe de roomkaas in een spuitzak en knip er de punt vanaf of doe er voor je deze vult een spuitmondje naar wens in. Spuit een klein beetje roomkaas met zalm op de rucola. Bestrooi met wat klein gesneden gerookte zalm en een beetje verse bieslook.

Tip: Heb je geen spuitzak? Neem een stevige plastic diepvrieszak en gebruik deze als spuitzak.

Op een poffertje – Bak een paar poffertjes of kleine pannenkoekjes (of speel vals en koop de al voorgebakken poffertjes) Spuit er een klein toefje roomkaas met zalm op en decoreer met een reepje gerookte zalm. Strooi er wat gedroogde dille over.

Op en schijfje komkommer – Snij een komkommer in redelijk stevige plakken. Steek er eventueel met een koekjes steker mooie vormpjes van. Spuit er een toef roomkaas met zalm op en decoreer met een kappertje en bieslook.

roomkaas danisch bleu

Roomkaas met Danisch bleu

  • 200 gram roomkaas
  • 75 gram danisch bleu

Klop de roomkaas met de Danisch bleu los en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.

Amuse glaasjes – Verkruimel een beetje roggebrood in een amuse glaasje. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit een dop Danisch bleu roomkaasmengsel op het roggebroodkruim, decoreer met een stukje Danisch bleu en een stukje walnoot.

Op een stukje dadelbrood – Snij het dadelbrood in plakjes op puntjes en spuit er een dopje Danisch bleu roomkaasmengsel op. Decoreer met een stukje Danisch bleu.

In een blaadjes witlof – Haal de blaadjes van een struikje witlof los en was ze. Droog de schuitjes en spuit er wat van het kaasmengsel op. Decoreer met Danisch bleu en een stukje walnoot.

Roomkaas met ras el hanout

roomkaas ras el hanout

  • 200 gram roomkaas
  • 1 theelepel ras el hanout

Klop de roomkaas glad met een mixer en roer er de ras el hanout doorheen. Proef en breng eventueel verder op smaak. De ras el hanout wil per mengsel nogal eens verschillen van smaak dus let op het kan al gauw te pittig worden.

Amuse glaasjes – neem 2 eetlepels couscous en gaar deze met een beetje bouillon. Snij een paar olijfjes en wat zongedroogde tomaatjes klein en meng deze samen met wat pijnboompitjes door de couscous. Laat afkoelen. Schep een lepeltje couscous in een amuse glaasje. Doe de roomkaas in een spuitzak en spuit een bolletje roomkaas op de couscous. Decoreer met fijngesneden rode paprika

Op een stukje roggebrood – neem een sneetje (fries) roggebrood en snij er kleinere stukken van of neem de kleine vierkantjes. Spuit er een dopje roomkaas op en decoreer met een stukje zongedroogde tomaat.

Op een stukje paprika – neem een puntpaprika en snij deze in de lengte doormidden. Snij vierkantjes of rondjes uit de helften en spuit hierop wat van de gekruide roomkaas. Decoreer met een paar pijnboompitjes.

roomkaas cranberry pacannoten

Roomkaas met cranberry en pecannoten

  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram pecannoten
  • 50 gram gedroogde cranberries

Rooster de pecannoten kort in een koekenpan en laat afkoelen. Hak de pecannoten en de cranberries zeer fijn. Klop de roomkaas los en roer er de cranberries en pecannoten door. Breng op smaak met peper en zout.

Amuse glaasjes – Snij kleine blokjes van een halve Elstar appel en pers er een klein beetje sinaasappelsap overheen. Snij een paar cranberries grof en meng deze met de appelstukjes. Verdeel de appelstukjes over de amuse glaasjes. Doe het roomkaasmengsel in een spuitzak en spuit een dop op de appels. Decoreer met een gedroogde cranberry en een stukje pecannoot.

Op een toastje – Neem een paar lekkere toastjes en spuit er een dopje roomkaas op, decoreer met een nootje.

Op een schijfje appel – Snij een halve Elstar appel in schijfjes en besprenkel deze met sinaasappelsap. Dep de appelschijfjes droog met een keukenpapiertje en spuit er een dopje roomkaasmengsel op. Decoreer met een stukje pecannoot.

Tafel lekker!!

Tags: KaasKaas - Roomkaas

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kaasfondue met 3 soorten kaas
Hoofdgerecht

Kaasfondue met 3 soorten Zwitserse kaas

Kaasragout
Ragout

Kaasragout; Voor in een pasteitje of voor bij de pasta

Gefrituurde brie
Voorgerecht

Gefrituurde brie

kaassoesjes
Hartig

Kaassoesjes, eens iets anders bij de borrel

Dip van feta en citroen
Saus

Heerlijke dip van feta en citroen voor de borreltafel

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

Fish & Chips
Visgerechten

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Echte fish & chips van kabeljauw in een verrukkelijk krokant beslag. Fish & Chips is razend populair. Zelf maken is...

Lees verder
tutti frutti compote

Tutti Frutti Compote ( 2 varianten )

risotto met kabeljauw en schorseneren

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen