• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, mei 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Bruschetta met gegrilde groenten

door Elise de Haan
in Hapjes, Voorgerecht
0
0
Bruschetta met gegrilde groenten

Bruschetta met gegrilde groenten – Heb jij regelmatig restjes kaas, courgette, aubergine, tomatensaus et cetera over nadat je pizza’s hebt gebakken bijvoorbeeld? Gooi deze dan vooral niet weg, dat kan tenslotte echt niet meer, en je kunt er de lekkerste dingen mee maken. Wat dacht je van deze bruschetta met gegrilde groenten? Bruschetta zijn stukjes brood die je even roostert, van een knoflooksmaak voorziet en belegt met iets wat jij lekker vindt. Stiekem zijn de meeste ingrediënten die voor dit receptje zijn gebruikt overgebleven na een pizza-avondje. Dus duik eens in je koelkast, kijk wat er nog ligt, zoek er een stokbrood bij en duik de keuken in. Succes gegarandeerd!

Groenten, die gril je makkelijk zelf

Je kunt heel makkelijk zelf groente grillen voor de bruschetta met gegrilde groenten. Dat kan op twee manieren. Het makkelijkst en het snelst gaat dat in een grillpan. Snijd wat plakjes, courgette, aubergine en repen paprika. Smeer ze met een kwastje in met olijfolie en rooster ze aan beide kanten in de grillpan. Je kunt ook groenten in de oven roosteren. Leg de gesneden en met olie besmeerde groenten dan op een vel bakpapier en rooster ze een minuut of 15 in de oven op 200 graden.

Bruschetta met gegrilde groenten – tips

In het recept van deze bruschetta met gegrilde groenten zijn courgette, aubergine en paprika gebruikt. Je kunt ook heel goed andere groenten gebruiken. Kijk wat er nog in je groentelade ligt. Ook champignons, artisjokken en prei kunnen heel goed geroosterd worden.

Datzelfde geldt voor de kaas, in plaats van Parmezaanse kaas kun je ook Pecorino of een andere geraspte kaas gebruiken. Gebruik vooral je fantasie in de keuken en leef je creatief uit.

Natuurlijk kun je ook andere verse ingrediënten toevoegen aan de bruschetta met gegrilde groenten. Denk aan stukjes prosciutto en salami, die passen er ook heel goed bij.

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Heb jij wel eens gehoord van vruchtgroenten? Tomaten, komkommers, courgettes, zijn dat nou groenten of vruchten? We vertellen je alles!

Bruschetta met gegrilde groenten

Porties: 12 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 groot stokbrood
  • 12 eetlepels tomatensaus
  • 12 plakjes gegrilde aubergine
  • 12 plakjes gegrilde courgette
  • 24 reepjes gegrilde paprika
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bruschetta met gegrilde groenten:

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Als je een basistomatensaus gebruikt, kruid deze dan naar eigen smaak met peper en kruiden.

Snijd het stokbrood in 12 dikke plakken. Leg de plakken op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Rooster ze een paar minuten in de oven, tot ze net beginnen te kleuren.

Haal de bakplaat uit de oven en laat het brood heel even wat afkoelen. Laat de oven aan staan.

Wrijf vervolgens met de doorgesneden teentjes knoflook over het brood.

Doe op elk sneetje een eetlepel tomatensaus. Verdeel de gegrilde groenten over de sneetjes. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Zet de bakplaat nog een minuut of 4 in de oven om de kaas te laten smelten.

Bruschetta met gegrilde groenten is heerlijk bij de borrel, maar ook als lunch.

Tafel lekker !!

Tags: Bruschetta
DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

Gebakken langoustines
Voorgerecht

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Avocadosalade met zalm
Hapjes

Avocadosalade met zalm; lekker op de borrelplank

falafel met spinazie
Hapjes

Falafel met spinazie maak je makkelijk zelf

Falafel maken
Hapjes

Basisrecept: falafel maken

Steak tartare
Vleesgerechten

Steak tartare; een absolute lekkernij

Gefrituurde kaasblokjes
Hapjes

Gefrituurde kaasblokjes

Paddenstoelen tempura
Hapjes

Paddenstoelen tempura

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

5 × vijf =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Pasta met zalm saffraan en spinazie
  • De perfecte gehaktbal
  • Lavas
  • Hoe vaak eet jij thuis vis? En dan bedoelen we niet de afgehaalde kibbeling.
  • Geschilde asperges of ongeschilde asperges

Uitgelicht

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Check het recept of lees de info
courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm

Recept in de picture

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

De lekkerste snack? Dat zijn beslist deze nacho's uit de oven. Je maakt ze met verse ingrediënten en een heerlijke zelfgemaakte kaassaus!

Check het recept of lees de info
Gebakken langoustines

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Aardappelen met rozemarijn en knoflook

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep
  • Guido op Verse aspergesoep
  • Connie Derks op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Susanne Hermsen op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Elise de Haan op Stamppot met spinazie en bospeen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen