• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, maart 24, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Bruschetta met paddenstoelen

door Elise de Haan
in Hapjes
0
0
Bruschetta met paddenstoelen

Bruschetta met paddenstoelen – Stukjes brood die je van een lekkere knoflooksmaak voorziet, even roostert in de oven en vervolgens belegt met iets lekkers, dat noemen ze in Italië een bruschetta. En dat is een gerechtje waar je alle kanten mee uit kunt, waar je de meest uiteenlopende ingrediënten voor kunt gebruiken en dat je heel makkelijk zelf maakt. Heb je nog wat heb je nog wat champignons, oesterzwammen, shiitakes of iets dergelijks in de koelkast liggen? En een stukje kaas? Maak er dan eens bruschetta met paddenstoelen van. Je kunt zo een heerlijk lunchhapje serveren of een lekkere warme borrelhap. En daar maak je zeker vrienden mee!

Welke paddenstoelen?

Je kunt in principe elke soort gebruiken die je nog hebt liggen of die jij lekker vindt. Alleen champignons of alleen oesterzwammen kan prima, maar ook een mengsel van verschillende soorten past heel goed op een bruschetta met paddenstoelen.

Bruschetta met paddenstoelen – tips

Welke kaas kun je gebruiken? Eigenlijke elke soort kaas die je kunt raspen. Het is natuurlijk het leukst om een Italiaanse soort te kiezen, want je maakt tenslotte een Italiaans gerechtje. Dus Parmezaan of Pecorino zijn in dit geval een uitstekende keuze. Wil je een extra lekkere en luxe bruschetta met paddenstoelen maken? Neem dan eens Pecorino met truffel. Dat geeft een heel bijzondere smaak aan de bruschetta en het combineert fantastisch met de rest van de ingrediënten.

Paddenstoelen

Paddenstoelen; lekker en veelzijdig!

In de natuur kondigen ze het begin van de herfst aan, maar we eten vooral de jaarrond gekweekte soorten. Wat weet jij over paddenstoelen?

Bruschetta met paddenstoelen

Porties: 12 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 ciabatta of stokbrood, in 12 plakken gesneden
  • 150 gram paddenstoelen, fijngesneden
  • 1 klein sjalotje, zeer fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, 1 gehakt, 1 doorgesneden om de bruschetta mee in te wrijven
  • een snufje tijm
  • peper en zout
  • 100 gram geraspte (Italiaanse) kaas
  • paar sprietjes bieslook
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bruschetta met paddenstoelen:

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak hierin de ui en de gehakte knoflook glazig. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze mee tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met een snufje tijm en wat peper en zout.

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Snijd de ciabatta of het stokbrood voor de bruschetta met paddenstoelen in 12 dikke plakken. Leg de plakken op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Rooster ze een paar minuten in de oven, tot ze net beginnen te kleuren.

Haal de bakplaat uit de oven en laat het brood heel even iets afkoelen. Laat de oven ondertussen aan staan.

Wrijf vervolgens met het doorgesneden teentje knoflook over het brood.

Verdeel de paddenstoelen over de bruschetta.

Zet de bakplaat nog een minuut of 4 in de oven om de kaas te laten smelten.

Bruschetta met paddenstoelen is heerlijk bij de borrel, maar ook een lekker lunchhapje.

Tafel lekker !!

Tags: Groentesnack
DeelPin13Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

kaasdomino
Hapjes

De kaasdomino; ouderwets lekker

chips maken van aardappels
Hapjes

Chips maken van aardappels

Loempia maken
Hapjes

Loempia maken? Zo doe je dat

Rookworst met katenspek
Hapjes

Rookworst met katenspek

Rookworst met halloumi
Hapjes

Rookworst met halloumi; voor bij de borrel

Bruschetta met gegrilde groenten
Hapjes

Bruschetta met gegrilde groenten

Kaasstengels
Hapjes

Kaasstengels; de snack waar iedereen trek van krijgt

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Venkeltaart met ham en kaas
Quiche

Venkeltaart met ham en kaas

Een hartige venkeltaart met ham en kaas, daar loopt toch iedereen warm voor? De zachte smaak van venkel combineert heerlijk met ham en kaas!

Check het recept of lees de info
Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem H. TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen