• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, maart 24, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Lekker als borrelhapje of voorgerechtje!

door Elise de Haan
in Hapjes, Voorgerecht
1
0
Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas – Bruschetta is een Italiaans gerechtje dat wordt gemaakt van gegrild brood. Dat brood wordt vervolgens belegd met verschillende toppings. Dit kunnen dingen zijn als tomaten, olijfolie, kaas, gegrilde groenten et cetera. Voordat je het brood belegd wrijf je het eerst in met een doorgesneden knoflookteentje, voor een subtiele knoflooksmaak. We delen een klein receptje met je voor bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas. Na het beleggen schuif je de bruschetta nog even in de oven om de kaas te laten smelten. Bruschetta wordt gegeten als snack, of als voorgerecht. Ze zijn heerlijk als lauwwarm hapje bij een borrel!

Parmaham, ook wel Prosciutto di Parma

De ham die op de bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas gaat, is ook wel bekend als ‘Prosciutto di Parma’. Dat is een soort droog gerookt, dun gesneden ham die wordt geproduceerd in de regio Parma in Italië. Het wordt gemaakt van de achterbouten van varkens die worden gefokt, gevoerd en die opgroeien in specifieke regio’s van Italië. Het rijpingsproces voor parmaham duurt meestal minimaal 12 maanden, waarin de ham wordt gezouten en in speciale ruimtes wordt gedroogd. Parmaham is een product met een beschermde oorsprongsbenaming, wat betekent dat alleen hammen die aan bepaalde productiestandaarden voldoen, ‘Prosciutto di Parma’ mogen worden genoemd.

Parmezaanse kaas

Parmezaanse kaas, ook wel bekend als Parmigiano-Reggiano, is een soort van harde kaas die wordt geproduceerd in de regio Emilia-Romagna in Italië. De kaas wordt gemaakt van koeienmelk en rijpt minstens 12 maanden, maar kan ook 3 jaar oud worden. De kaas is bekend om zijn notige en licht zoute smaak, en een wat korrelige structuur. Parmezaanse kaas is een veelzijdig ingrediënt, dat vaak wordt geraspt en gebruikt als topping voor pastagerechten, salades en soepen. Maar zo uit het vuistje kan natuurlijk ook. Ook Parmezaanse kaas, heeft, net als de Parmaham een beschermde oorsprongsbenaming, wat betekent dat alleen kaas die volgens strikte regels wordt geproduceerd,  ‘Parmigiano-Reggiano’ mag heten. Voor de bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas gebruiken we geraspte Parmezaanse kaas. En die koop je natuurlijk aan een stukje, en die rasp je zelf!

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas – tip

Je kunt dit gerecht niet echt van tevoren bereiden, om te voorkomen dat het brood soppig wordt. Wat je wel kunt doen is het brood vast grillen, de tomaten snijden, de kaas raspen en de ham snijden. Beleg het brood dan vlak voor je het de oven in schuift. Zo krijg je lekker verse, knapperige bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas.

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Porties: 12 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 groot stokbrood
  • 75 gram tomaatjes, fijn gesneden
  • een snuf gedroogde oregano
  • zwarte peper
  • 80 gram Parmaham, fijn gesneden
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas:

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Maak de fijngesneden tomaten op smaak met de oregano en zwarte peper.

Snijd het stokbrood in 12 dikke plakken. Leg de plakken op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Rooster ze een paar minuten in de oven, tot ze net beginnen te kleuren.

Haal de bakplaat uit de oven en laat het brood heel even wat afkoelen. Laat de oven aan staan.

Wrijf vervolgens met de doorgesneden teentjes knoflook over het brood.

Verdeel de tomaat over de plakjes brood. Daar overheen verdeel je de Parmaham. Bestrooi de bruschetta vervolgens met de geraspte Parmezaanse kaas.

Zet de bakplaat nog een minuut of 4 in de oven om de kaas te laten smelten.

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas is heerlijk bij de borrel.

Tafel lekker !!

Tags: BruschettaKaasKaas - Parmezaanse KaassnackVlees - Parmaham
DeelPin22Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bruschetta met paddenstoelen
Hapjes

Bruschetta met paddenstoelen

kaasdomino
Hapjes

De kaasdomino; ouderwets lekker

chips maken van aardappels
Hapjes

Chips maken van aardappels

Loempia maken
Hapjes

Loempia maken? Zo doe je dat

Rookworst met katenspek
Hapjes

Rookworst met katenspek

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa
Voorgerecht

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa

Rookworst met halloumi
Hapjes

Rookworst met halloumi; voor bij de borrel

Bruschetta met gegrilde groenten
Hapjes

Bruschetta met gegrilde groenten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Venkeltaart met ham en kaas
Quiche

Venkeltaart met ham en kaas

Een hartige venkeltaart met ham en kaas, daar loopt toch iedereen warm voor? De zachte smaak van venkel combineert heerlijk met ham en kaas!

Check het recept of lees de info
Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem H. TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen