• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, juni 11, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Cabrales crème met PX-stroop

door Elise de Haan
in Hapjes
0
0
Cabrales crème met PX-stroop

Cabrales crème met PX-stroop – Behalve gewoon een stukje opeten of op je boterham leggen kun je natuurlijk een heleboel andere dingen doen met kaas. Dit recept, dat eigenlijk nauwelijks een recept te noemen is, maakt dat duidelijk. Cabrales crème met PX-stroop, heel erg lekker en heel erg eenvoudig. Een paar ingrediënten, die samen fantastisch combineren bij elkaar voegen, dat is alles. Twee van die ingrediënten zijn afkomstig uit Spanje. Namelijk de queso de Cabrales en de Pedro Ximénessherry, ook wel bekend onder de naam PX. Deze spread is heerlijk op een toastje, een stukje vers stokbrood of grof boerenbrood. Het is dan ook een leuke aanvulling op een Spaans kaasplankje of Spaanse borrelplank.

Cabrales

De Cabrales waar deze kaasspread van is gemaakt, is een flink pikante, blauwaderkaas. Gemaakt in het Noorden van Spanje, aan de Atlantische kust, waar de kaas na productie wordt verpakt in esdoornbladeren, en rijpt in grotten in het Picos de Europa gebergte. De blauwschimmelcultuur wordt niet toegevoegd bij het maken van de kaas, maar ontstaat op een natuurlijke manier. Zoals gezegd hebben we het hier over een heel pittig kaasje. Om de smaak van de Cabrales crème met PX-stroop enigszins te verzachten hebben we de kaas gemengd met zachte geitenkaas. De smaak van de Cabrales is nog steeds duidelijk aanwezig, maar het maakt de kaasspread wel een stuk minder heftig.

Pedro Ximénessherry

Het zoetje bij de Cabrales crème met PX-stroop komt van de Pedro Ximénessherry, die wordt gemaakt in Andalusië. Dit is een zoete sherry, maar wel een met een heel karakteristieke smaak. De drank wordt gemaakt van de Spaanse Pedro Ximénesdruif.  De smaak van deze sherry combineert fantastisch met een blauwe kaasspread met Cabrales of Valdeón. Als je Pedro Ximénessherry een half uurtje laat inkoken op een heel laag vuurtje, en je laat het vervolgens afkoelen, dan houd je een heerlijke stroop over. En dat maakt Cabrales crème met PX-stroop een heel fijne combinatie!

Cabrales crème met PX-stroop – tips

Je kunt de Cabrales crème met PX-stroop van tevoren bereiden. De kaasspread bewaar je dan tot gebruik in de koelkast. De stroop op kamertemperatuur.

Een variant op dit gerecht zou je kunnen maken door de Cabrales te vervangen door een andere blauwe kaas, en de PX te vervangen door Port. Verder kun je gewoon het recept aanhouden.

Cabrales crème met PX-stroop

Porties: 2-4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 100 gram Carbrales
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 4 eetlepels kookroom
  • 350 ml Pedro Ximénessherry

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Cabrales crème met PX-stroop:

Meng in een kom de Cabrales, de geitenkaas en de kookroom met een vork tot een glad mengsel. Mocht het te droog zijn, voeg dan een eetlepel extra kookroom toe. Schep de kaasspread over in een schaaltje.

Verwarm in een kleine pan de Pedro Ximénessherry tot deze kookt. Zet dan het vuur op de laagste stand en laat de sherry een klein half uurtje inkoken. Je zult zien dat het langzaam stroperig wordt.

Laat de PX-stroop afkoelen in een klein schaaltje.

Serveer de Cabrales crème met PX-stroop met grof boerenbrood, stokbrood, toast, of in witlofblaadjes. Druppel wat van de stroop over de kaasspread. Lekker als borrelhapje, maar ook gewoon op een broodje.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - Buitenlandse kaasKaas - Buitenlandse kaas - Spaanse kaas
DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

bruchetta met rucolapesto en mozzarella
Hapjes

Bruschetta met rucolapesto en mozzarella

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

Avocadosalade met zalm
Hapjes

Avocadosalade met zalm; lekker op de borrelplank

falafel met spinazie
Hapjes

Falafel met spinazie maak je makkelijk zelf

Falafel maken
Hapjes

Basisrecept: falafel maken

Gefrituurde kaasblokjes
Hapjes

Gefrituurde kaasblokjes

Paddenstoelen tempura
Hapjes

Paddenstoelen tempura

Gefrituurde oesterzwammen
Hapjes

Gefrituurde oesterzwammen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

19 + 18 =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Eieren van de boer
  • Hollandse nieuwe haring komt een beetje later dit jaar
  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?

Uitgelicht

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Kip op de barbecue grillen, er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Een kip op een bierblik, kipsaté, of kippenpoten, het kan allemaal!

Check het recept of lees de info
Varkensvlees op de barbecue

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Recept in de picture

Lamsbiefstuk met verse salsa
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met verse salsa

Van een sappige lamsbiefstuk met verse salsa wordt elke vleesliefhebber blij. Heerlijk lamsvlees met een Zuid-Amerikaans accentje!

Check het recept of lees de info
fruitsalade met mango en kiwi

Fruitsalade met mango en een zalige dressing van limoen en munt

steak sandwich bavette

Steak sandwich met rundvlees

Handige kooktips

Cheddar
Kookschool

Cheddar; maar dan de echte

Cheddar is een populaire en veelzijdige kaas. En dan bedoelen we niet de 'plastic' plakjes in de supermarkt. Wat weet jij van cheddar?

Check het recept of lees de info
Vers fruit bewaren

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Petra H op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • J.F. Feunekes op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen