Camembert uit de oven – Niets zo leuk als je familie en vrienden tijdens de feestdagen verwennen op culinair gebied. Daar horen lekkere hapjes natuurlijk ook bij. Deze camembert uit de oven is heerlijk tijdens de borrel, maar ook perfect te serveren terwijl jij de laatste hand legt aan een feestelijk diner. De voorbereidingen zijn simpel, eventjes de oven in en het resultaat is groots. De smaak van de gesmolten camembert in combinatie met de zoete walnoten en cranberry zal iedereen verblijden. Serveer met toast, stokbrood en/of crudités.
Dit is Camembert
Camembert is een heerlijke Franse witte schimmelkaas, gemaakt van koemelk. De kaas wordt overal ter wereld gemaakt, de naam Camembert is namelijk nooit als merk geregistreerd. Oorspronkelijk komt de kaas uit Normandië, de naam “Camembert de Normandie” is wel geregistreerd en wordt gezien als “de echte” camembert. Jaarlijks worden er in Normandië 18 miljoen camembertkazen gemaakt. De smaak is vol, romig en licht pittig. Een lekkere fruitige rode wijn past perfect bij camembert.
Cranberry’s; van zuur naar zoet!
Cranberry's, de mooie donkerrode bes. Je kunt ze rauw niet eten. Maar wat doe je er dan wel mee? Lekker Tafelen legt het je uit!
Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten
Ben je een kaasliefhebber? Dan ben je ongetwijfeld ook gek op Franse kaas! We hebben de populairste soorten op een rijtje gezet. Lees je mee?
Camembert uit de oven met cranberries, noten en honing
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 camembert, in een houten doosje
- 50 gram walnoten
- 50 gram gedroogde cranberry's
- 3 eetlepels roomboter
- 3 eetlepels honing
- 1 eetlepel verse tijm
Bereidingswijze van dit recept
Camembert uit de oven maak je zo:
Haal de camembert uit de verpakking en laat deze een half uurtje op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de boter en meng hier de honing door. Hak de walnoten en cranberry’s grof. Ris de blaadjes tijm van de takjes en hak deze fijn. Meng de walnoten, cranberry’s en tijm door het botermengsel.
Snijd met een mes de onderkant van de camembert, doe dit met een scherp mes zodat je alleen een dun laagje afsnijdt. Leg de camembert terug in het houten doosje met de afgesneden kant naar boven. Schep hier het walnoten cranberry mengel op.
Zet de camembert voor de zekerheid in een ovenschaaltje en plaats deze voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de camembert uit de oven en serveer direct.
Tafel lekker !!