• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, augustus 18, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Churros een zoete snack bij de borrel + 3 dipsauzen

door Samantha
in Hapjes
0
0
churros zelf maken

Churros een zoete snack bij de borrel –Ā Churros zijn eigenlijk niks meer of minder dan gefrituurde deegstaafjes, maar ze zijn zo lekker en relatief makkelijk om zelf te maken dat dit recept niet mag ontbreken in uw receptenboekje.

Churro schapen

Rondom de oorsprong van de churro is veel onduidelijkheid en er doen verschillende verhalen de ronde. Het verhaal wat toch het meest terugkeert en derhalve dan ook als het meest aannemelijk wordt beschouwd is dat de churro is ontstaan onder de rondtrekkend herders. Zij zochten een makkelijke maaltijd die zij mee konden nemen tijdens hun tochten door de velden. De churro schapen zouden hun naam verlenen aan deze lekkernij. Deze schapen leven hoog in de bergen en hun horens zouden dezelfde vorm hebben als een churro.

Spaanse donut of Spaanse oliebol

Churros worden ook wel de Spaanse donut genoemd ( ze lijken dan ook wel erg veel op de donut ) worden net als de donut gefrituurd en daarna door een suiker-kaneelmengsel gehaald, maar tegelijktijd zijn er ook veel overeenkomsten met de ons bekende oliebol. Churros zijn heerlijk om zo als snack tussendoor te eten maar, zeker met een lekkere dip erbij, een heuse traktatie voor bij de borrel. De churros die we kennen van de churroskraampjes, welke we steeds vaker tegenkomen, zijn zeker een centimeter of 10 lang, maar uiteraard kunt u bij het zelf maken iedere lengte aanhouden die u lekker, leuk of handig vind. Ook de grote van uw pan is hierbij van belang, hoe groter de pan hoe langer u de churros kunt maken.

Recept Churros

  • 170 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 3 tl kaneel
  • 225 ml water
  • 2 el rietsuiker
  • 2 el plantaardige olie
  • 1/4 tl zout
  • 4 eieren
  • 1 liter olie omĀ in te frituren

MengĀ in een schaaltje 150 gram suiker en 2 theelepels kaneel enĀ zet apart. Zeef de bloem en 1 theelepel kaneel in een kom en zet ook dit even apart.

churro deeg
churro
churro

 

Doe de rietsuiker, de olie, het water en het zout in een pan en breng op een middelmatig vuur aan de kook. Zodra het kookt vuur laag draaien, de bloem toevoegen en flink doorroeren. Zodra er zich een deegbal heeft gevormd die loslaat van de bodem is de bloem gaar en kunt u de deegbal overdoen in een kom. Laat het deeg nu even afkoelen. Zodra het is afgekoeld voegt u ƩƩn voor ƩƩn de eieren toe. Zorg dat eerst het ene ei helemaal is opgenomen voordat u het volgende ei toevoegt. In eerste instantie als u een ei toevoegt zal het lijken alsof deze niet opgenomen gaat worden, door flink door te blijven roeren zult u zien dat dit uiteindelijk toch gebeurt

De originele churro wordt gevormd met een speciaal gereedschap de “churerra”, deze zorgt voor de kenmerkende stervorm van een churro. Om de churros een zo origineel mogelijke uiterlijk te laten krijgen gebruik ik een stermondje op de spuitzak.

churro (13)Schep het deeg in een spuitzak.

Verhit in een pan één liter olie tot maximaal 180 graden. Als de olie op temperatuur is spuit u in de olie slierten van het deeg.

De olie is heet, u wilt te allen tijde voorkomen dat u met uw vingers de olie raakt, derhalve kunt u het best gebruik maken van een schaar of scherp mesje om het deeg van uw spuitmondje te scheiden.

Zet een schaal of bord klaar welke u rijkelijk bedekt met keukenpapier. Bak de churros tot ze mooi goudbruin kleuren, dit duurt ongeveer 4 minuten. Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op het keukenpapier.

Zodra ze zijn afgekoeld haalt u ze door het suiker- kaneelmengsel.

Churros met een heerlijke dipsaus

De churros zijn zo al heel lekker om te eten maar met ƩƩn van onderstaande dips geeft u ze nog net wat extra’s mee.

Pittige chocodip

  • 150 gram fijn gesneden melk chocolade
  • 150 ml slagroom
  • 30 gram boter
  • snuf cayennepeper
  • snuf zout

Hak de chocolade in kleine stukjes, breng de slagroom tot aan het kookpunt en schenk het over de chocolade stukjes, laat 1 minuut staan en roer dan zachtjes de boter, de cayennepeper enĀ het zout door de chocolade tot er een smeuĆÆge saus ontstaat.

Witte chocolade/sinaasappel dip

  • 150 gram fijn gesneden witte chocolade
  • 150 ml slagroom
  • 1 sinaasappel

Verwarm de slagroom met het sap en de rasp van een sinaasappel. Breng dit aan de kook. Schenk het vervolgens over de chocolade. Laat 1 minuut staan en roer dan door.

Karameldip

  • 120 gram suiker
  • 55 gram boter
  • 65 ml slagroom
  • 25 ml volle melk
  • 30 ml water

Doe de suiker en het water in een pan met dikke bodem en brengt dit al roerend aan de kook. Zodra het kookt zet u het vuur op laag en stopt u met roeren. Eventuele suikerkristallen die langs de kanten van pan zijn gaan vastplakken kunt u met een nat kwastje verwijderen.

Laat de suiker nu zachtjes door koken tot het een mooie licht bruine karamelkleur heeft. Verwarm in een ander pannetje alvast de slagroom en melk.

Zodra de karamel klaar is roert u er de boter er in kleine blokjes doorheen, zodra de boter helemaal gesmolten is neemt u de pan van het vuur, en schenkt langzaam de room/melk op de karamel en roert dit flink om.

Tags: Jaarwisselingsnack
DeelPin5Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

crispy bloemkool nuggets
Hapjes

Crispy bloemkool nuggets

Olijven zelf marineren
Hapjes

Olijven zelf marineren is goedkoper en lekkerder

hapjes met brie
Hapjes

Hapjes met brie; vijf ideeƫn voor de borreltafel

Gefrituurde kippenvleugeltjes
Hapjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

verse abrikozen met geitenkaas en spek
Hapjes

Verse abrikozen met geitenkaas en spek voor bij de borrel

Scampi's in wontonjasje
Hapjes

Scampi’s in wontonjasje

Tortilla wrap met tonijn en mango
Hapjes

Tortilla wrap met tonijn en mango

crostini met abrikozen en roomkaas
Hapjes

Crostini met abrikozen en roomkaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Deze veelzijdige Griekse salade zet de smaak van de zon op tafel. Een eenvoudige Griekse salade kan dan ook echt een topper op tafel zijn.

Check het recept of lees de info
Tartiflette

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle

Ananas soufflƩ met verse ananas

Handige kooktips

TĆŖte de Moine
Kookschool

TĆŖte de Moine; monnikshoofd met krullen

TĆŖte de Moine, kaas met krullen! Een bijzondere Zwitserse kaas, met een heerlijke smaak, die wordt geschaafd in prachtige krullen!

Check het recept of lees de info
Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Tong bakken doe je zo

Tong bakken doe je zo

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor Janssen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediĆ«nten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen