Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Couscous hapjes met gerookte zalm; In hergebruikte glaasjes

Deze aperitiefhapjes zijn een hartelijk welkom aan jouw gasten. De couscous hapjes met gerookte zalm worden geserveerd in gebruikte glaasjes.

0 5.124

Couscous hapjes met gerookte zalm – Eten is feest. Althans, dat hoort het te zijn! Nodig je vrienden en/of vriendinnen dus uit voor een feestelijk etentje en maak er één groot feest van. Moeilijk? Nee hoor, met de meest eenvoudige ideeën kun je er een feest van maken. Heet ze bijvoorbeeld welkom met een heerlijke amuse.

Haak je bij het woord ‘amuse‘ al af? Niet doen hoor! Want ook een amuse kan heel eenvoudig zijn, en dat laten we je graag zien met dit recept. Deze zalm amuse met couscous en verse groenten is gezond, zit vol smaak en is een lust voor het oog. De couscous met verse groenten kun je al van tevoren maken zodat je tijdens het culinaire feest de tijd hebt om bij te kletsen met je gasten.

De couscous hapjes met gerookte zalm serveren we in de glazen crème brulee potjes die mijn vriendin regelmatig in de supermarkt koopt. Misschien moet ik haar toch nog eens duidelijk maken dat de zelfgemaakte crème brulee veel lekkerder is, maar ik ben al blij als ze mij de glazen potjes brengt. Je kunt natuurlijk ook kleine glazen potjes kopen bij de Xenos of de Action bijvoorbeeld.

Presentatie

Je vrienden en/of vriendinnen zullen deze hapjes lachend in ontvangst nemen. Belangrijk is natuurlijk dat je deze ook op een feestelijke manier presenteert. De kleuren in deze amuse zetten de eerste feestelijke toon. De glazen potjes versterken dit en door deze couscous hapjes met gerookte zalm te garneren met dille en dille bloemetjes wordt het één groot succes.

Couscous hapjes met gerookte zalm

Voor de couscous

  • 2 koffiekopjes couscous
  • 3 koffiekopjes hete kippenbouillon
  • 1/2 gele courgette
  • 1/2 groene courgette
  • 1/2 komkommer
  • 1 ui
  • ½ rode paprika
  • 2 tomaten
  • 2/3 van een groene (punt)paprika
  • Olijfolie

Voor de garnering

Couscous maken

Maak alle groenten schoon en snijd deze in kleine blokjes ( brunoise ) en breng op smaak met zout en peper. Giet er olijfolie over en laat ze ruime tijd in de koelkast marineren.

Doe de couscous in een kom en meng met 1 eetlepel olijfolie. Hierdoor worden de couscouskorrels iets vettig wat voorkomt dat ze na bereiding aan elkaar plakken. Je kent dat wel van de pasta.

Giet kokend hete kippenbouillon over de couscous en laat het langzaam wellen.

Meng de rauwe groenten er vlak voor het opdienen door.

Garneren

Schep in ieder glaasje wat van het couscous mengsel en versier met reepjes gerookte zalm. Verder versier je met dille of dille bloemetjes. Zo krijg je het zomers gevoel erin. Deze couscous hapjes met gerookte zalm zijn heel simpel en echt vlug klaar, maar belangrijker nog: deze amuse zorgt voor tevreden gasten!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer