• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, mei 29, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Crispy Chicken; Krokant gebakken kippendijen

Connie Derks door Connie Derks
in Hapjes
1
18
crispy chicken recept krokante kippendijen

Crispy chicken – Ben je ook zo gek op die crispy chicken van de bekende fastfood restaurants? Dan is dit goed nieuws, onderstaand een recept voor jouw eigen gemaakte crispy chicken.

Cornflakes?

Het heerlijke krokante laagje doet denken aan verkruimelde cornflakes. Misschien heb jij ook altijd gedacht dat er cornflakes doorheen zaten. Maar dit is dus niet waar, het knapperige en bobbelige laagje komt door de hoeveelheid bakpoeder door de bloem. Dit gaat door de hitte werken en vormt zo een krokant jasje.

Juicy chicken

Kip heeft de neiging om snel droog te worden. Dat geldt zeker voor kipfilet. Gebruik daarom liever de kippendijen die veel malser blijven. Voor dit recept kun je wel beide gebruiken want zelfs de kipfilet zal niet droog worden. Zorg ervoor dat de stukken kip voor deze crispy chicken niet te groot zijn, maar ook zeker niet te klein. Als ze te groot zijn is de krokante laag donker voor de binnenkant gaar is, wanneer ze te klein zijn gaat de krokante korst overheersen. Door de kip te marineren in yoghurt wordt de kip heerlijk mals. Het zuur van de yoghurt breekt bepaalde enzymen af wat de kip malser maakt. Bovendien trekken door het marineren de smaken van de kruiden lekker in de kip.

Specerijen

Om de kip goed op smaak te brengen gebruiken we in de marinade wat specerijen. Welke specerijen je gebruikt maakt niet zo veel uit, neem wat je lekker vindt, maar zorg ervoor dat er niet te veel verschillende kruiden in zitten en dat de basissmaak van de marinade ook in de bloem zit. In dit recept voor crispy chicken zie je dat aan het paprikapoeder, maar dit kan ook kerrie of een andere specerij zijn.

Crispy chicken

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600-750 gram kippendijen
  • 250 gram yoghurt
  • sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 250 gram bloem
  • 75 gram maïzena
  • zakje bakpoeder 16 gram
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel grof zout
  • 1 theelepel grove peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je crispy chicken:

Snij de kippendijen in 3-4 stukken. Meng voor de marinade de yoghurt, citroensap, paprikapoeder, uitgeperst teentje knoflook, zout en chilipoeder in een kom. Voeg er de stukken kip aan toe en zet koel weg. Laat de kip 1 tot 3 uur marineren.

Meng in een diepvrieszakje de bloem, maïzena, bakpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, zout en peper en zet opzij.

Laat de kip een half uurtje op kamertemperatuur komen zodat de olie niet te veel afkoelt tijdens het bakken, doe om deze reden ook niet te veel ineens in de pan. Want te koude olie zorgt ervoor dat het laagje te veel vet opneemt.

Neem de stukken kip uit de marinade en veeg de meeste marinade weg. Er mag wel nog een beetje op blijven zitten, hoe meer marinade op de kip zit hoe dikker de korst zal zijn.

Verhit een frituurpan of een pan met olie tot 180 graden. Bak de stukken kip afhankelijk van de grootte van je pan met 2 tot 4 tegelijk.

Neem de stukken kip die je gaat bakken en doe ze in de zak met bloemmix, schud goed zodat alle stukken kip bedekt zijn. Schud de overtollige bloem af en laat de stukken kip voorzichtig in de olie zakken. Bak de kip in ongeveer 8-12 minuten gaar.

Controleer door de kerntemperatuur te meten deze moet 75 graden zijn. Heb je geen meter snij dan een stukje kip in op het dikste punt om te controleren.

Leg de crispy chicken op een rooster of op een bord met keukenpapier en bak de rest. De kip blijft vrij goed op temperatuur. Moet je veel bakken en ben je bang dat de kip te koud wordt? Zet deze dan in een oven van 150 graden om warm te houden.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - KipVlees - Kippendijen
DeelPin162Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

kipkroketten uit eigen keuken
Hapjes

Kipkroketten uit eigen keuken

Lamsgehaktballetjes met zelfgemaakte ketchup
Hapjes

Lamsgehaktballetjes met zelfgemaakte ketchup

komkommer tonijn rolletjes
Hapjes

Komkommer tonijn rolletjes

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade
Hapjes

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Yufka Börek
Hapjes

Yufka Börek met feta en peterselie

Gebakken feta of Saganaki cheese
Hapjes

Gebakken feta oftewel Saganaki cheese

Krokant gefrituurd ei
Hapjes

Krokant gefrituurd ei

gevulde eieren
Hapjes

Gevulde eieren + variaties

Reacties 18

  1. francois says:
    4 weken geleden

    in aardnotenolie bakken is toch veel beter voor de smaak dan olijfolie en minder vettig

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      4 weken geleden

      Hoi Francios
      Je kunt uiteraard de olie kiezen die jou het best bevalt, dat kan voor iedereen iets anders zijn. Standaard is zonnebloemolie of frituur olie.

      Beantwoorden
  2. C says:
    2 maanden geleden

    Hoi, wat voor yoghurt moet erin?

    Beantwoorden
    • Connie says:
      2 maanden geleden

      Neutrale yoghurt, welke maakt niet zo veel uit.

      Beantwoorden
  3. Ibrbr says:
    4 maanden geleden

    Wat heerlijk. Ik heb de kip gebakken in hete olijfolie in de pan. Krokant en lekker mals!

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      3 maanden geleden

      Wat fijn dat het recept goed bevalt.
      Zelfgemaakt is vaak toch het allerlekkerst.

      Beantwoorden
  4. Melvin says:
    4 maanden geleden

    Heerlijk recept! Gisteren gemaakt, ook erg lekker op een broodje met wat zelfgemaakte honing mosterd saus, 2 EL honing, 2EL mosterd en 4 EL mayo 😉

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      4 maanden geleden

      Leuke Tip Melvin. Lekker broodje kip zal dat geweest zijn.

      Beantwoorden
  5. riny says:
    6 maanden geleden

    kan je het ook kant en klaar kopen bij de supermark

    Beantwoorden
    • Connie says:
      6 maanden geleden

      Dat kan zeker Riny maar je kunt er ook voor kiezen om het zelf te maken.

      Beantwoorden
  6. Robert says:
    9 maanden geleden

    Hoi,
    Klinkt goed maar zou je dit ook op de BBQ kunnen doen ipv in de frituur?

    Beantwoorden
    • Connie says:
      9 maanden geleden

      Nee helaas. De frituur is nodig voor het krokante korstje.

      Beantwoorden
  7. Els says:
    10 maanden geleden

    Hoi,

    Kan ik de wings wel van tevoren maken en in de oven opwarmen.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      10 maanden geleden

      Jazeker kan dit .Verwarm de oven dan even goed voor.

      Beantwoorden
  8. Annelies says:
    11 maanden geleden

    Hoi!
    Kan ik hetzelfde recept ook gebruiken in de oven? Ik bak liever niet in olie

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Connie says:
      11 maanden geleden

      Helaas Annelies bij dit recept is echt nodig om te frituren om het krokante resultaat te krijgen..

      Beantwoorden
  9. Connie Derks says:
    1 jaar geleden

    Klopt Hans, de paprika poeder mag in het diepvrieszakje bij de rest.
    We zullen het aanpassen.

    Beantwoorden
  10. Hans Wolters says:
    1 jaar geleden

    Ik zie een eetlepel paprikapoeder en een theelepel paprikapoeder. Ik zie alleen niet waar je de theelepel in doet moet dat in het diepvrieszakje?

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen