• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, juni 26, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Crostini met abrikozen en roomkaas

Serveer deze crostini met nog iets warme abrikozen. Heerlijk!

Connie Derks door Connie Derks
in Hapjes
0
0
crostini met abrikozen en roomkaas

Crostini met abrikozen en roomkaas; Een heerlijke krokante versnapering met verse Hollandse abrikozen, roomkaas en krokante serranoham.

Crostini oud brood in een nieuw jasje

Crostini is een ideale manier om oudbakken stokbrood te verwerken. Weggooien daar doen we niet aan, je kunt stokbrood van een dag of twee oud nog best gebruiken. Natuurlijk moet je er dan wel even een beetje aandacht aan geven, maar het is echt de moeite waard. Je maakt er de heerlijkste crostini met abrikozen van door de schijfjes stokbrood even in de oven op te bakken. Zo worden ze heerlijk knapperig en een mooie basis voor de lekkerste toppings van groente, fruit, vlees of kaas.

Ga voor de optimale smaak

Een crostini is pas een echte crostini als er een lekkere topping op zit. Er zijn veel keuzes voor toppings, deze zijn meestal hartig maar vaak worden er ook zoete toppings of combinaties van zoet en hartig gebruikt.

Kies niet al te veel verschillende smaken en zorg ervoor dat de smaken die je kiest bij elkaar passen.

Wij kozen voor crostini met abrikozen omdat deze zo lekker fris zuur kunnen zijn. Het is echt jammer dat het seizoen voor steenfruit zo kort is, dus als er verse abrikozen zijn moet je daar gretig gebruik van maken. Bak de abrikozen even op in een pan op hoog vuur. Zo worden ze niet iets warm en daardoor komt de smaak beter tot zijn recht. Het lekkerste is dan ook om de crostini te serveren met de nog iets warme abrikozen.

Crostini met abrikozen en zacht kruidige roomkaas

Op de crostini, onder de abrikozen doe je een heerlijke laag kruidige roomkaas.

De roomkaas breng je eenvoudig op smaak met verse peterselie, lente-ui en peper.

De crostini met abrikozen is niet alleen een lust voor het oog maar ook een heerlijk hapje wat voor een smaakexplosie in je mond zorgt. Zout, zoet, zuur, romig en krokant en dat allemaal met een klein sneetje oud stokbrood.

Het zoute accent komt van wat krokant gebakken serranoham die je op het laatste moment over de abrikozen verkruimelt.

Crostini met abrikozen en roomkaas

Porties: 12 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 12 schijfjes stokbrood
  • 4 verse abrikozen
  • 200 gram roomkaas
  • 2 plakken serranoham
  • een takje peterselie
  • 1/2 lente-ui
  • peper
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je crostini met abrikozen en roomkaas:

Besprenkel 12 sneetjes stokbrood met een beetje olijfolie en bak deze 10 minuten in een oven van 180 graden tot de sneetjes stokbrood lekker krokant zijn.

Hak de peterselie fijn en snijd de lente-ui in ringetjes. Zet van beide iets apart voor decoratie. Roer de roomkaas los met een beetje peper naar smaak, zout hoeft niet want de serranoham is al vrij zout. Roer er de kruiden door en zet apart. Bak de serranoham in de koekenpan krokant. Heb je een magnetron dan kan dit ook tussen 2 vellen keukenpapier met steeds 10 seconden tot de serranoham krokant is.

Snijd de abrikoos doormidden en haal de pit eruit, snijd iedere helft in 3 partjes. Bak de partjes abrikoos in een hete koekenpan kort tot op hoog vuur deze net beginnen te verkleuren. Ze moeten warm zijn maar niet gaar.

Verdeel de roomkaas over de crostini en leg er 2 partjes lauwwarme abrikoos op. Verkruimel er de serranoham over en bestrooi met de achtergehouden kruiden. Serveer de crostini met abrikozen en roomkaas direct.

Tafel lekker !!

Tags: FruitFruit - AbrikozenFruit - Steenvruchten
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

verse abrikozen met geitenkaas en spek
Hapjes

Verse abrikozen met geitenkaas en spek voor bij de borrel

Scampi's in wontonjasje
Hapjes

Scampi’s in wontonjasje

Tortilla wrap met tonijn en mango
Hapjes

Tortilla wrap met tonijn en mango

kipkroketten uit eigen keuken
Hapjes

Kipkroketten uit eigen keuken

Lamsgehaktballetjes met zelfgemaakte ketchup
Hapjes

Lamsgehaktballetjes met zelfgemaakte ketchup

komkommer tonijn rolletjes
Hapjes

Komkommer tonijn rolletjes

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade
Hapjes

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Yufka Börek
Hapjes

Yufka Börek met feta en peterselie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Zelfgemaakte eiersalade is een TE simpel recept, maar ook met het recept voor eiersalade kun je variëren. Lekker op brood of op toast.

Check het recept of lees de info
yoghurt

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Zomerse recepten met feta

Zomerse recepten met feta

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Recept in de picture

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Eigenlijk is het gewoon curry aan een stokje, deze kipcurryspiesjes. Gemarineerd in yoghurt met jouw favoriete currypasta, daarna op de BBQ!

Check het recept of lees de info
Mango-yoghurtsaus

Mango-yoghurtsaus; lekker, en gezond!

komkommersoep

Komkommersoep; verkoeling in de zomer

Handige kooktips

snijbiet
Kookschool

Snijbiet: gezonde en lekkere vergeten groente

Snijbiet - Een 'vergeten' groente die gelukkig steeds vaker verkrijgbaar is. Verwant aan spinazie, is hij makkelijk klaar te maken en gezond.

Check het recept of lees de info
groenten om te grillen

De 10 lekkerste groenten om te grillen

Hervekaas

Hervekaas, een stinkend lekker roodbacteriekaasje

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Elviera op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Redactie op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Redactie op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • RUTTEN FREDDY op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Margreet Anceaux op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • Redactie op Oma’s draadjesvlees; Smelt op je tong
  • Redactie op Schnitzels zelf paneren; met stap voor stap uitleg

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen