- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Dadels met knoflook gewikkeld in Serranoham

Dadels met knoflook gewikkeld in Serranoham – Hoewel er in Nederland inmiddels legio aan tapasbars en tapasrestaurant te vinden zijn is het zelf bereiden van tapas een hele leuke bezigheid. Indien de tapas op verschillende wijzen worden bereid en er voldoende variëteit is kun je je gasten zelfs een heuse tapasmaaltijd voorzetten. Met gebruik van de juiste ingrediënten een garantie voor een geslaagde avond. Met onderstaand recept van een echte klassieker maak je alvast een goede start.


Dadels met knoflook gewikkeld in Serranoham

Borrelhapje[1] voor 20 stuks

In dit recept is het het lekkerste om te kiezen voor ingelegde knoflook. Doordat een deel van het knoflookaroma nu wordt opgenomen door de olijfolie wordt de knoflooksmaak wat zachter. Leg hiervoor de tenen knoflook minimaal één dag van te voren in olijfolie. Voor wat meer pit aan de knoflook voeg je bij de olijfolie eventueel een half gesneden rood pepertje.

Serranoham is waarschijnlijk de meest bekende Spaanse ham. Deze ham wordt zeker 12 maanden aan de lucht gedroogd en is afkomstig van de billen van Spaanse bergvarkens en heeft een mild zoute smaak.

Snijd de plakken Serranoham overdwars doormidden. Haal de knoflook uit de olie en laat ze even goed uitlekken. Ontpit de dadels en vul iedere dadel met een teen knoflook. Wikkel ze vervolgens in een halve plak Serranoham en zet vast met een prikker. Verwarm de olijfolie in een pan en bak tot de ham lekker knapperig is. Laat ze vervolgens uitlekken op een stukje keukenpapier.

Je kunt de dadels ook vullen met geitenkaas of kruiden roomkaas.

Kies in dit recept voor verse dadels, deze zijn over het algemeen langer houdbaar en tevens zoeter als de voorverpakte variant in de supermarkt. Dadels zijn erg kleverig en pakken hierdoor vaak stof op het is dan ook aan te raden ze voor gebruik even af te spoelen onder stromend water.

Links in dit artikel:
  1. Borrelhapje: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hapjes/
  2. Serranoham: https://lekkertafelen.nl/special/serranoham/
  3. dadels: https://lekkertafelen.nl/special/dadels/