Fris garnalenhapje met grapefruit – Dit garnalenhapje kun je als lunch op bijvoorbeeld een cracker of geroosterde boterham eten. Maar het is ook een leuk hapje om te serveren bij de borrel op een toastje of stukje stokbrood. Snijd de partjes grapefruit dan wel in kleine stukjes.
Hollandse garnalen
Gebruik het liefst Hollandse garnalen, want die hebben de meeste smaak. Deze garnalen worden in de Noordzee gevangen en direct aan boord gekookt. Je koopt ze vaak al gepeld zodat ze direct klaar zijn om te verwerken. Verwarm ze dus liever niet te lang, want dan worden ze taai.
A vif
Citrusfruit wordt vaak à vif gesneden. Dat betekent dat de schil tot het vruchtvlees wordt afgesneden wat voorkomt dat je een bittere smaak krijgt. Snijd de boven- en onderkant van de vrucht gelijkmatig af. Met een scherp mes snijd je vervolgens de schil eraf. Zorg ervoor dat je al het wit van de schil verwijderd. Snijd de vrucht vervolgens in partjes.
Recepten met Hollandse garnalen
Kleine garnaaltjes met een heerlijke, romige, zoete smaak. Lekker Tafelen heeft de lekkerste recepten met Hollandse garnalen verzameld!
Grapefruit of pompelmoes; hoe zit het nu precies?
Er is meer dan alleen een rode en witte grapefruit, en is het nu een grapefruit of pompelmoes? Antwoorden en recepten vind je hier
Fris garnalenhapje met grapefruit
- 100 gram Hollandse Garnalen
- 1 eetlepel gehakte platte Peterselie
- 1 eetlepel zelfgemaakte Mayonaise
- 2 eetlepels Chilisaus
- 1 dopje Cognac
- Cayennepeper naar smaak
- 1 Grapefruit à vif gesneden
- Bieslook
- zout en peper
Meng al de ingrediënten door elkaar en kruid met zout en peper naar smaak. Garneer met bieslook.
Tafel lekker !!