• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juni 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Gefrituurde kaasblokjes

door Elise de Haan
in Hapjes
1
6
Gefrituurde kaasblokjes

Gefrituurde kaasblokjes – Met gefrituurde snacks scoor je meestal wel bonuspunten bij je gasten. Maar zet eens iets anders op tafel dan de bitterbal. Hapjes met kaas doen het vaak goed, en dat zal met de gefrituurde kaasblokjes, die wel wat lijken op een kleine, dikkere, kaassoufflé, uit het recept hieronder niet anders zijn. En ze zijn, ondanks dat je misschien anders verwacht, helemaal niet moeilijk om te maken. Ook kun je ze eenvoudig aanpassen aan jouw smaak.

Welke kaas ga je frituren?

Je kunt een kaas kiezen die jij lekker vindt. In het recept van de gefrituurde kaasblokjes hebben we extra belegen Goudse kaas gebruikt. Maar in principe kun je elke soort kiezen die jij lekker vindt en die een beetje goed smelt. Houd je van jonge kaas, dan kun je die gebruiken, maar oude Goudse, of Boeren Leidse zijn een prima keuze voor de liefhebbers van wat pittiger. Je zou zelfs kunnen kiezen voor een ander soort kaas. Denk aan stukjes brie of camembert, dat geeft een heerlijk romig hapje. Ook een blauwaderkaas is heerlijk. Als je er maar op let dat de kaas makkelijk smelt en dat de blokjes echt goed gepaneerd zijn, zodat de kaas goed binnen het korstje blijft zitten.

Gefrituurde kaasblokjes -tips

Je kunt deze gefrituurde kaasblokjes niet van tevoren bereiden. Je kunt ze al wel paneren en afgedekt in de koelkast bewaren. Na het frituren serveer je ze direct.

Je kunt de smaak van het paneermengsel aanpassen door er extra, of andere kruiden of specerijen aan toe te voegen. Zo kun je variëren. Let er wel op dat de smaak van de kruiden of specerijen past bij de kaas.

Gefrituurde kaasblokjes zijn niet alleen lekker als snack bij de borrel. Ook als extra bij een bord patat zijn ze heerlijk!

Goudse kaas

Goudse kaas; gewoon wereldberoemd!

Hij is wereldberoemd, het is onze nationale trots en jij eet hem 's morgens gewoon op je bruine boterham. Onze eigen Goudse kaas!

Gefrituurde kaasblokjes

Porties: 16 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram Goudse kaas, een plat stuk
  • 100 gram paneermeel
  • 50 gram bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1,5 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • olie om te frituren

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gefrituurde kaasblokjes:

Snijd de korst van de kaas en snijd de kaas in zestien gelijke blokjes.

Zet drie schaaltjes klaar. Vul er een met de bloem, klop in een ander schaaltje de eieren los, en meng in het derde schaaltje het paneermeel met de paprikapoeder, de cayennepeper en het zout.

Zorg dat de frituurpan verhit is op 180 graden.

Nu gaan we de gefrituurde kaasblokjes voorbereiden. Haal de kaasblokjes eerst door de bloem. Vervolgens door het ei, en daarna door het paneermeel. Herhaal de laatste twee stappen nog eens. Dus nog een keer door het ei en nog een keer door het paneermeel. Controleer of de kaasblokjes echt goed bedekt zijn met het paneerlaagje, anders loopt de kaas eruit tijdens het frituren.

Frituur de kaasblokjes per 6 tegelijk, in ongeveer 2 minuten, goudbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een bord met wat keukenpapier.

Serveer de gefrituurde kaasblokjes direct. Dat is lekker met wat chilisaus of wat mosterd.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin22Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

bruchetta met rucolapesto en mozzarella
Hapjes

Bruschetta met rucolapesto en mozzarella

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

Avocadosalade met zalm
Hapjes

Avocadosalade met zalm; lekker op de borrelplank

falafel met spinazie
Hapjes

Falafel met spinazie maak je makkelijk zelf

Falafel maken
Hapjes

Basisrecept: falafel maken

Paddenstoelen tempura
Hapjes

Paddenstoelen tempura

Gefrituurde oesterzwammen
Hapjes

Gefrituurde oesterzwammen

Bruschetta met paddenstoelen
Hapjes

Bruschetta met paddenstoelen

Reacties 6

  1. Gerard Bos says:
    2 maanden geleden

    Kan ik deze ook in de airfryer maken?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 maanden geleden

      Je kunt zeker proberen om deze kaasblokjes in de airfryer te maken Gerard, maar het resultaat zal wel echt anders zijn. Wij hebben het in ieder geval nog niet geprobeerd. Dus, als je je er aan waagt, laat ons dan even weten wat het resultaat was. 😉

      Beantwoorden
    • Betty says:
      2 maanden geleden

      Ik maak dit al jaren in mijn airfryer. Je zult wel moeten experimenteren voor de juiste kooktemperatuur en kooktijd sinds ieder merk en type airfryer weer anders is. Heb een heel oude airfryer en bij mij werkt 160-180 graden en 3 minuten het beste.

      Beantwoorden
      • Elise de Haan says:
        2 maanden geleden

        Dankjewel Betty, goede tips zijn altijd welkom!

        Beantwoorden
  2. Jille Baelus says:
    2 maanden geleden

    Die recepten zijn zalig en niet moeilijk!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 maanden geleden

      Dankjewel Jille, dat is precies waar we van houden, met de nadruk op ZALIG natuurlijk 😉

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

4 + 4 =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?
  • Nu al kersen? Hoe kan dat?
  • Pasta met zalm saffraan en spinazie

Uitgelicht

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

Varkensvlees op de barbecue is een ware traktatie voor liefhebbers van lekker eten. Kies het juiste vlees en marinade en je hebt een feestje!

Check het recept of lees de info
exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

Recept in de picture

exotisch fruitsalade
Salade

Exotische fruitsalade; een salade met passie

Fris, zuur en zoet; deze fruitsalade met een dressing vol passie heeft en een explosie van smaken die je blijven verrassen.

Check het recept of lees de info
Gegrilde lamskoteletten

Gegrilde lamskoteletten; met een Grieks tintje

Gebraden beenham

Perfect gebraden beenham

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen