Gefrituurde uienringen – Dit is een snack die soms wordt geserveerd als een bijgerecht bij een maaltijd van fastfood, met burgers, patat et cetera, maar ze zijn zeker ook een warme borrelhap waarmee je bonuspunten zult scoren. En die gefrituurde uienringen zijn ook nog eens heel makkelijk te maken. Je haalt de uienringen door een simpel bierbeslagje en je frituurt ze in hete olie of frituurvet. Dat is alles. Je geeft er een pittig dipsausje, of wat chilisaus bij en het feest is compleet.
Variëren met gefrituurde uienringen
Voor het recept van de uienringen zijn gewone, gele uien gebruikt. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor rode uien, of de wat zoetere witte ui. Zo geef je een andere draai aan het gerecht. Wat ook een mogelijkheid tot variëren biedt, is het aanpassen van het kruidenmengsel in het beslag. Of kies, in plaats van gewoon pils, voor een ander biertje, bijvoorbeeld een speciaalbier dat jij erg lekker vindt. Zo kun je de gefrituurde uienringen steeds een net iets andere smaak meegeven.
Heb je geen frituurpan? Dat is geen probleem. Je kunt ook een laagje olie in een braadpan of een andere pan verhitten en de uien daarin frituren. Omdat de uienringen niet zo dik zijn, hoef je geen enorme laag olie in de pan te doen.
Uien; veelzijdig en onmisbaar
Ontdek de veelzijdigheid en onmisbaarheid van uien in de keuken. Van stoofschotels tot salades, uien voegen smaak toe aan elk gerecht.
Gefrituurde uienringen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram bloem
- 2 theelepels suiker
- 2 theelepels zout
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 blikje bier
- scheutje koud water
- frituurolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gefrituurde uienringen:
Doe de bloem, de suiker, het zout, de knoflookpoeder, de cayennepeper en het gerookte paprikapoeder in een beslagkom. Meng de ingrediënten goed door elkaar. Voeg het bier toe en klop dat met een garde door de bloem, zodat er een beslag ontstaat. Het beslag voor gefrituurde uienringen moet ongeveer de dikte van yoghurt hebben. Als het te dik is, kun je een scheutje water toevoegen om het iets te verdunnen.
Verhit de frituurolie tot 180 graden.
Haal met een tang of een vork de uienringen door het beslag en frituur ze in ongeveer 4 minuten goudgeel. Laat ze uitlekken op een bord waarop je keukenpapier hebt gelegd.
Frituur niet meer dan 4 à 5 stuks tegelijk om te voorkomen dat de gefrituurde uienringen aan elkaar plakken en dat de olie afkoelt, omdat je er teveel in doet.
Serveer de gefrituurde uienringen met een pittige dipsaus of chilisaus.
Tafel lekker !!