Geitenkaas hapjes; kleurrijke verleiding op de borreltafel – Kaas heeft vaak van zichzelf al heel veel smaak. Maar als je kaas serveert heb je ook wel iets van decoratie nodig om er iets gezelligs van te maken. Nog leuker is het als die smaken ook mooi combineren met de kaas. Met deze geitenkaas hapjes zet je puur smaak maar ook gezelligheid op tafel.
Alphenaer
Alphenaer geitenkaas komt uit het Brabantse Alphen. Een puur Nederlands product dat echt wel aandacht verdient. Dus als je vrienden er zijn en er is zo’n momentje dat het stilvalt dan heb jij iets te vertellen. Maar pas op, de kans is groter dan het stilvalt door deze heerlijke geitenkaas hapjes. Misschien moet je dan toch even gewoon je mond houden?
Geitenkaas hapjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 9 Alphenaer geitenkaasbolletjes
- sesamzaadjes
- fijngehakte Goji bessen
- een beetje gerookte zalm
- dunne plakjes gerookte ham
- een paar zongedroogde tomaatjes
- een paar schijven appel
- mooie cocktail prikkers
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de geitenkaas hapjes:
De bolletjes voorzichtig in de gesneden bieslook, sesamzaadjes of fijngehakte Gojibessen rollen. Uit de appelschijven met een uitsteker kleine rondjes steken. Op de cocktailprikker een stukje gerookte zalm, gerookte ham of zongedroogd tomaatje prikken. Vervolgens op het kaasbolletje prikken en door het rondje van de appel. Naar eigen wens kun je de geitenkaas hapjes nog versieren met peterselie, kervel, waterkers, bieslook…
Tafel lekker !!